Deputatul Ionuț Simionca: ” Nu exclud posibilitatea de a iniţia o campanie pentru demiterea primarului înainte ca acesta să îşi încheie mandatul”.

Deputatul Ionuț Simionca: ” Nu exclud posibilitatea de a iniţia o campanie pentru demiterea primarului înainte ca acesta să îşi încheie mandatul”.

Intenția primăriei Bistrița de-a pune în practică un proiect care vizează ”amenajarea și modernizarea” pieței Centrale a avut drept consecințe reacții advserse atât din partea societății civile dar și din partea partidelor politice: Partidul Verde, PNL sau Partidul Mișcarea Populară, în jocul politic intrând și USR. De altfel, în mediul virtual, circulă deja o petiție a Coaliției pentru Biodiversitate și, pentru care, au semnat deja peste 1.750 de bistrițeni.

În ceea ce îl privește pe șeful PMP BN, deputatul Ionuț Simionca, acesta spune că în 10 ani de madat, primarul Ovidiu Creţu a reuşit să distrugă valori care au stat în picioare pe parcursul a opt secole de existenţă a capitalei noastre de judeţ: ” Mă număr printre cetăţenii Municipiului Bistriţa revoltaţi de proiectul “Modernizare Piaţă Centrală”, care presupune tăierea a peste 100 de arbori şi eliminarea zonelor cu iarbă şi flori. În acelaşi timp, condamn modul în care administraţia pesedistă încearcă, pe toate căile, să blocheze intervenţia bistriţenilor în această chestiune de interes public.

Constat, cu amărăciune, că Municipiul Bistriţa şi-a pierdut, în doar câţiva ani de administraţie pesedistă, o mulţime de atribute care defineau personalitatea şi farmecul acestui vechi oraş transilvănean. În 10 ani de madat, primarul Ovidiu Creţu a reuşit să distrugă valori care au stat în picioare pe parcursul a opt secole de existenţă a capitalei noastre de judeţ. Fără viziune şi fără respect faţă de trecut, primarul pesedist încearcă să transforme Municipiul Bistriţa într-un muzeu al kitsch-ului, manelizând spaţile publice şi eliminând orice umbră de natură din arhitectura urbană. În plus, lucrările publice efectuate în Bistriţa pe banii contribuabililor sunt de proastă calitate, sunt doar nişte cârpeli”, spune Ionuț Simionca.

PMP se alătură campaniei de strângere de semnături

Fără a mai sta pe gânduri, Ionuț Simionca anunță că ” mă alătur campaniei de strângere de semnături împotriva proiectului “Modernizare Piaţă Centrală” pentru a-l determina pe primarul Creţu să renunţe la acest plan aberant. În acelaşi timp, voi cere, printr-o interpelare în Parlament adresată Ministrului Mediului, explicaţii cu privire la mascarada de consultare publică în zilele nelucrătoare organizată de APM Bistriţa-Năsăud pe acest proiect”, finalul declarației sale politice nefiind unul pozitiv pentru edilul Bistriței: ” În situaţia în care primarul Ovidiu Creţu şi PSD nu îşi revizuiesc intenţiile, nu exclud posibilitatea de a iniţia o campanie pentru demiterea primarului înainte ca acesta să îşi încheie mandatul”, conchide Ionuț Simionca.

Categoria: Politica