Deputatul Ionuț Simionca: Interesul copilului, drepturile copilului trebuie să fie mai presus de orice interese și interpretari ale legii.

Deputatul Ionuț Simionca: Interesul copilului, drepturile copilului trebuie să fie mai presus de orice interese și interpretari ale legii.

Deputatul PMP, Ionuț Simionca, membru al Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupției și pentru Petiții, spune că a fost decisă în cadrul acestei comisii, trimiterea unei cereri la Ministerului Muncii și Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea primirii a mai multe infrmații legate de cazul minorei de la Baia de Aramă, Dolj.

” Împreună cu colegii din Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupției și pentru Petiții din Camera Deputaților, am decis să cerem Ministerului Muncii și Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție informații legate de cazul minorei ce a fost luată cu forța din casa familiei ce a crescut-o pentru a fi încredințată părinților adoptivi. Demersul vine ca urmare a unei petiții adresate comisiei, în care suntem sesizați, pe această temă, asupra unor presupuse încălcări ale legislației de către un procuror și de către reprezentantul DGASPC Dolj. Personal, consider că interesul copilului, drepturile copilului trebuie să fie mai presus de orice interese și interpretari ale legii. Dacă au existat încălcări ale legii, cei vinovați trebuie să răspundă. În plus, trebuie să luăm toate măsurile ca situațiile de acest gen, care au traumatizat un copil și au scandalizat o țară întreagă, să nu se mai repete”, conchide Simionca.

 

Categoria: Politica