Deputatul Ionuț Simionca cere PSD să îi retragă sprijinul politic primarului Ovidiu Crețu: ” ” E strigător la cer să pui o taxă pe un parc de distracții care nu există”

Deputatul Ionuț Simionca cere PSD să îi retragă sprijinul politic primarului Ovidiu Crețu: ” ” E strigător la cer să pui o taxă pe un parc de distracții care nu există”

Șeful PMP Bistrița-Năsăud, deputatul Ionuț Simionca a ironizat astăzi faptul că Executivul primăriei Bistrița intenționează să taxeze accesul bistrițenilor în interiorul Aqua Parkului, doar că acest proiect este doar la stadiul de vise: ” Eu văd că PSD vrea să taxeze orice, dar absolute orice, chiar și visele. Altfel, mă întreb și vă întreb următorul lucru: Cum poate consiliul local al municipiului Bistrița să adopte o hotărâre privind stabilirea taxelor pe 2018 pentru accesul în parcul de aventură, dar, care nu există!”, a spus Simionca.

De altfel, e a dat citire și respective hotărâri de consiliu local: ” La baza stabilirii cuantumului taxei speciale de accces în complexul sportiv polivalent Wonderlann aplicată  în 2018, în extrasezon, s-a avut în vedere aplicarea taxei de acces telescaun în complexul sportiv aplicată în sezonul schiabil 2017-2018, taxă special pentru acces în extrasezon fiind redusă la jumătatea față de taxa de acces pe telescaun percepută în sezonul schiabil. De asemenea, la baza stabilirii cuantumului taxei special de acces în Aventura Park, s-a avut în vedere analiza tarifelor sau a ofertelor practicate în alte parcuri de profil din țară”.

În acest context, parlamentarul bistrițean a spus că cere prefectului Ovidiu Frenț să anuleze această hotărâre de consiliu municipal sau măcar să o atace în contecios administrative ” pentru impunerea unei taxe pe un loc care nu există”. De asemenea, Ionuț Simionca a cerut PSD Bistrița-Năsăud, președintelui Radu Mopldovan să îi retragă sprijinul politic lui Ovidiu Crețu pentru inițierea unui proiect de hotărâre atât de aberrant.

” E strigător la cer să pui o taxă pe un parc de distracții care nu există. Mă bucură faptul că primarul Crețu a văzut utilă ideea mea, dar este inacceptabil să vii cu o taxă pe o himeră”, a conchis Ionuț Simionca.

Astfel, pentru o tură cu telescaunul în mijlocul verii, cu sau fără bicicletă, un cetățean fără pretenții de reduceri va plăti 15 lei dus-întors, adică urcare-coborâre. Pentru 5 astfel de dute-vino se va plăti 50 de lei. În cazul unui abonament de o zi în minunata locație, un doritor va plăti 70 de lei, sumă în care este inclus și accesul pentru 2 ore în… Aventura Park.

Categoria: Politica