Deputatul Ionuț Simionca, alături de Silvia Galben la ”Olimpiada Inocenților”

Deputatul Ionuț Simionca, alături de Silvia Galben la ”Olimpiada Inocenților”

Curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud a fost pe parcursul zilei de astăzi gazda celui mai important eveniment dedicate copiilor cu dizabilități. Ajunsă la ediția cu numărul 13, ”Olimpiada Inocenților” a strâns sub semnul creșterii gradului de conștientizare a comunității cu privire la problemele, nevoile, dar și potențialul pe care îl au aceștia, prin implicarea lor în acțiuni cu caracter cultural și de petrecere a timpului liber.

La evenimentul la care și-a adus aportul și candidatul PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, Silvia Galben, au luat parte peste 300 de copii și 150 de voluntari. Au vorbit despre importanța acestui eveniment, fondatorul Fundaţiei Inocenti Romanian Children’s Relief, Michael Carroll, Abby Rupp, atașat al Corpului Diplomatic al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București,  deputatul Ionuţ Simionca, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Puica, subprefectul Ciprian Ceclan, viceprimarul Bistriţei, Cristian Niculae şi managerul  Complexului Muzeal, Alexandru Gavrilaş.

Ionuț Simionca: ” Vreau să vă mulțumesc pentru această invitație la “Olimpiada Inocenților”. Mă bucur mult că astăzi am reușit sa fiu prezent alături de acești oameni minunați! Ne iubim copilașii pentru că sunt ai noștri, indiferent dacă sunt cuminți sau obraznici, indiferent dacă sunt ascultători sau nu, mai mici sau mai mari. Îi iubim pentru simplul motiv că sunt ai noștri. Munca dumneavoastră este cu atât mai lăudabilă cu cât constatăm cu amărăciune că instituțiile publice din România fac dovada că nu sunt pregătite să sprijine copiii cu provocări, nici familiile acestora. Ceea ce faceți aici de peste două decenii umple oarecum golurile lăsate de autorități, dându-le acestor copiii dreptul să se joace, dreptul să participe la activități creative și recreative, dreptul la o viață normală și la integrare în societate. Sunteți extraordinari și neobosiți, sunteți pe măsura provocărilor pe care vi le-ați asumat atunci când ați ales să aduceți binele în viața a peste 2.000 de copii. Vă asigur că voi veni întotdeauna cu mare plăcere la dumneavoastră și știți deja că sunt una dintre multele persoane care vă sprijină de fiecare dată când se ivește ocazia. Să facem bine, să fim cu toții copii pentru o zi!”.

 

 

Categoria: EURO 2019