Deputatul Ionuț Simionca a promovat în Parlament tradițiile culinare și cultura populară din Bistrița-Năsăud

Deputatul Ionuț Simionca a promovat în Parlament tradițiile culinare și cultura populară din Bistrița-Năsăud

Președintele PMP și deputatul de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simonca a organizat la București, la Palatul Parlamentului un inedit eveniment  prin intermediul căruia a promovat tradițiile culinare și cultura populară din Bistrița-Năsăud.

Acțiunea a avut loc cu ocazia Zilei Naționale a produselor agroalimentare românești, eveniment în cadrul căruia,  producătorii locali de produse agroalimentare din județul Bistrița-Năsăud și-au prezentat preparatele și talentul în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților.

”Mândru că sunt bistrițean!”, a scris Simionca pe pagina sa de socializare, după care, a descris acțiunea de promovare al cărei autor este: ” Am avut marea bucurie să fac cunoscute astăzi, la București, Brânzeturile, preparatele tradiționale din carne, sarmalele, vinul și țuica de prune, de pere, de mere de la noi din județ au fost în centrul atenției în Parlamentul României. A fost una dintre cele mai reușite acțiuni de promovare a produselor tradiționale și a culturii populare ale județului nostru la care am participat. Tot respectul meu pentru poetul Grigore Guzu și pentru cei care i-au încântat astăzi pe colegii deputați cu mâncăruri și cu băuturi la baza cărora stau rețete transmise de la o generație la alta”.

La manifestare au luat parte următoarele cooperative agricole și firme:
-Societatea cooperatistă Sângeorz Băi, președinte Larionesi Floarea Mariana.
-Societatea cooperatistă Ținutul Năsăudului, președinte Silași Ioan.
-Asociatia crescătorilor de ovine și caprine Raiul Livezenilor, președinte Simionca Ioan și Crama Jelna, director Moldovan Daniel.

 

Categoria: Politica