Deputatul Cristina Iurişniţi, vizită oficială în Parlamentul Francez

Deputatul Cristina Iurişniţi, vizită oficială în Parlamentul Francez


Deputatul USR, Cristina Iurişniţi efectuează în aceste zile o vizită în Franţa, mai precis la Camera Deputaţilor a Parlamentului Francez. Până la ora redactării acestui material, Iurişniţi a avut întâlniri cu deputați ai Parlamentului Francez, cu membri ai Delegației Parlamentare a Francofoniei în cadrul unor activități de cooperare si diplomație parlamentară.

Potrivit celor spuse de Cristina Iurişniţi, secretarul general al Adunării Parlamentare a Francofoniei , Jacques Krabal va lua parte la acțiunile din luna Francofoniei în cadrul Proiectului Centenar Bistrița Besançon.

Cristina Iurişniţi: „ Voi milita si pentru educatia de calitate, sprijinirea învățării a cel puțin 2 limbi străine, limba franceză e un atu pentru tinerii noștri pe lângă limba engleză. Bursele Erasmus cele mai numeroase sunt în Franţa şi ţările francofone. Guvernul francez sprijină cu burse masteranzij şi doctoranzi români. Mai rămâne ca MAE să se decidă şi să investească în mediul academic românesc, dacă tot ne pleaca tinerii din țară”, a subliniat parlamentarul bistriţean.
Ea a mai apreciat că „ avem nevoie la Paris, în Anul Centenar, de un spatiu identitar, de o Casă a României în Campusul internațional universitar din orașul luminilor pentru o vizibilitate a profilului de țară europeană care își apreciază elitele, tinerii studioși care ar putea schimba România în bine.
Avem nevoie de o țară modernă , educată si europeană din care să nu mai vrem să emigrăm!”, conchide deputatul Iurişniţi.

 

 

Categoria: Politica