joi, februarie 27, 2020
1.8 C
Bistrița
More

  Deputatul Cristina Iurișniți: Bilanțul politic al anului 2018. Ce își propune pe 2019? Minusuri: Probleme în relația cu primarii bistrițeni dar și cu un fost consilier parlamentar

  Must Read

  La această oră nu există cazuri confirmate de coronavirus în Bistrița-Năsăud. Cele două locații pentru carantinarea suspecților sunt deja pregătite

  În acest moment, nu sunt cazuri confirmate de coronavirus (Covid-19) în județul Bistrița-Năsăud!  De asemenea,...

  Bărbatul din Gorj, depistat pozitiv cu virusul COVID-19, a ajuns la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti.

  Potrivit unei informări oficiale, transportul s-a desfăşurat în condiţii normale pentru astfel...

  A FOST CONFIRMAT PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA

  Horaţiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănărăţii, a confirmat miercuri seara că primul caz de infectare...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Deputatul USR, Cristina Iurișniți și-a făcut un scurt bilanț al anului trecut, încercând să ne ofere și o anumită perspectivă a anului 2019, an cât se poate de important din punct de vedere politic, două rânduri de alegeri fiind pregătite pentru această perioadă de timp. Intrată în cursa internă a USR pentru obținerea unui loc cât mai aproape de podium pentru euroalegerile din 26 mai, Iurișniți a reușit să se poziționeze pe locul 21, ceea ce nu îi va permite să ajungă la Bruxelles, dar o va obliga să se implice în viitoarea campanie electorală pe care USR o va declanșa în județul Bistrița-Năsăud pentru a obține un rezultat cât mai bun la alegerile europarlamentare.

  Pentru că o analiză a activității deputatului Cristina Iurișniți dar și a celorlalți parlamentari, voi face în zilele care urmează, mai trebuie spus faptul că parlamentarul USR a ”reușit”, în 2018,  să irite foarte mulți primari din județul Bistrița-Năsăud dar a intrat într-un conflict direct cu fostul ei consilier parlamentar Nelu Boldea, motivul fiind faptul că jurnalistul nu a fost angajat oficial pe funcția de consilier parlamentar și șef de cabinet pentru zona Văii Someșului, aici fiind prinse atât orașul Sîngeorz-Băi cât și Năsăudul. Așa cum era de așteptat, urmează un proces care va lămuri problema.

  Despre anul 2018:  ”Anul 2018 a fost un an exploziv, cu proteste, cu OUG- uri date cu dedicație pentru a modifica legile justiției sau a impune  Editura Unică și anularea pieței concurențiale de carte școlară.

  A fost  Anul Centenar al Marii Uniri, cu  schimbări legislative intempestive care a adus și dezbinare dar și solidaritate si activism civic. Am propus legi pentru promovarea școlilor profesionale, pentru educația pentru sănătate și  mediu cât și  pentru siguranța copiiilor noștri pe drumurile publice. Am organizat dezbateri  atât la Bistrița cât și la Camera Deputaților, am strâns semnături pentru „Fără penali în funcții publice”  și „Oameni Noi”, am participat în Campania internă pentru europarlamentare. Democrația, cultura și experiența politică  se învăță și cresc  cu exercițiu!

  In plan internațional, prin diplomație parlamentară am adus comunității pe care o reprezint și un Proiect Centenar în cadrul unui proiect bilateral de suflet,  Sezonul Franța-România; un proiect  pentru  producătorii locali, liceeni și profesori, pictori, muzicieni și scriitori intr-un dialog identitar între cele 2 orașe înfrățite! Proiectul Bistrița 100 Besancon sustinut de administrația locală si județeană a  început în decembrie 2018 va  continua și în 2019 până în 14 iulie, Ziua Franței.

  Activitatea de parlamentar am derulat-o la București unde vă reprezint în Parlament, dar și la Bistrița și Besançon, Franța fiind unul dintre partenerii tradiționali ai Românei în susținerera și promovarea valorilor și aspirațiilor europene, comune.

   

  Ce îmi propun pentru 2019?

   

  Imi doresc ca în acest an să pot duce mai departe câteva acțiuni prioritare pe agenda mea parlamentară:

  Campania „Nicio școală fără apă și canalizare in Bistrița-Năsăud,  educația pentru sănătate in școli, lupta împotriva violenței domestice, în școli și în societate în general.

  Voi promova de asemenea realizarea unei CENTURI moderne atât pentru Bistrița europeană cât și pentru Beclean. Voi susține cu tărie colectarea selectivă a deșeurilor atât prin inițiativa legislativă propusă în Parlament cât și la CL Bistrita.

  Educația și dotările  pentru colectare selectivă trebuie să înceapă din școli. Cine nu respectă regulile de conviețuire comunitară sa simtă atunci puterea amenzilor!”, conchide deputatul USR.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  La această oră nu există cazuri confirmate de coronavirus în Bistrița-Năsăud. Cele două locații pentru carantinarea suspecților sunt deja pregătite

  În acest moment, nu sunt cazuri confirmate de coronavirus (Covid-19) în județul Bistrița-Năsăud!  De asemenea,...

  Bărbatul din Gorj, depistat pozitiv cu virusul COVID-19, a ajuns la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti.

  Potrivit unei informări oficiale, transportul s-a desfăşurat în condiţii normale pentru astfel de situaţii şi nu a...

  A FOST CONFIRMAT PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA

  Horaţiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănărăţii, a confirmat miercuri seara că primul caz de infectare cu coronavirus a fost depistat...

  Deputatul PMP, Ionuț Simionca îl peste picior pe Cîțu

  Deputatul PMP, Ionuț Simionca, are o reacție mai puțin așteptată de cei din PNL în ceea ce privește desemnarea lui Florin Cîțu...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -