Deputatul Cristina Iurişniţi a primit un cartonaş roşu. El i-a fost arătat de senatorul Ioan Deneş

Deputatul Cristina Iurişniţi a primit un cartonaş roşu. El i-a fost arătat de senatorul Ioan Deneş

“ Cristina Iurisniţi de la USR nu are încă nici o idee asupra ceea ce trebuie să facă un parlamentar. Ea participă la mitinguri în care se strigă contra Parlamentului, uitând că este deputat”. Declaraţia aparţine senatorului Ioan Deneş şi a fost făcută în cadrul săptămânalei conferinţe de presă de astăzi de la sediul PSD.

 

Participarea deputatului USR de Bistriţa-Năsăud, Cristina Iurişniţi la mitingul de la Bucureşti în care mai mult de 20 de mii de oameni şi-au arătat nemulţumirea faţă de ordonanţele PSD care vizează graţierea şi amnistia, nu a fost o acţiune pe placul senatorului Ioan Deneş, manifestarea fiind una neautorizată. Potrivit lui Deneş, participarea Cristinei Iurişniţi la un asemenea eveniment denotă o neînţelegere a rolului pe care îl are un parlamentar.

“ Doamna deputat Iuşniţi ar trebui să se gândească dacă este parlamentar sau un manifestant oarecare, pentru că, văd eu, dânsa nu înşelege care îi este rolul de deputat în Parlamentul României, instituţie atât de criticată de cei care ies în stradă la mitinguri neautorizate. Nu ştiu dacă pentru a merge la mitinguri a fost ea votată de bistriţeni sau cum se simte când colegii de miting cer ca parlamentarii să intre la puşcărie”, s-a întrebat Deneş.

De asemenea, senatorul Ioan Deneş vrea să mai ştie dacă parlamentarii din PNL, PMP şi USR vor susţine toate amendamentele la bugetul de stat pe 2017 care vin în sprijinul judeţului Bistriţa-Năsăud.

Într-o altă ordine de idei, senatorul Ioan Deneş a mai precizat că le cere parlamentarilor bistriţeni să-şi arate public opţiunea legat de iniţiativa cetăţeanească privind căsătoria liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie, în contextul în care trei milioane de semnături au fost strânse pentru modificarea art. 48 alin. 1 privind familia din Constituţie. Acesta a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că acest subiect a fost dezbătut în cadrul Comisiei juridice de la Senat, iar prima Cameră care va dezbate această temă va fi Camera Deputaţilor. În opinia sa, dezbaterile vor fi într-un ritm alert.

„Vreau să  arunc o provocare pentru colegii noştri din judeţul Bistriţa-Năsăud, să se exprime public pentru că este o temă de un interes extrem de important pentru cetăţenii României şi ai judeţului Bistriţa-Năsăud, care este poziţia dumnealor în ceea ce priveşte această iniţiativă cetăţenească şi organizarea unui referendum pe baza acestei solicitări făcute de trei milioane de cetăţeni”, a conchis Ioan Deneş.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categoria: Politica