Deputaţii din Comisia de Buget-Finanţe s-au întâlnit cu reprezentanţii FMI.

Deputaţii din Comisia de Buget-Finanţe s-au întâlnit cu reprezentanţii FMI.

Deputaţii din Comisia de Buget-Finanţe s-au întâlnit cu reprezentanţii FMI. La discuţii a fost prezent şi deputatul Robert Sighiartău.

„Astăzi, în cadrul comisiei de Buget-Finanțe, am avut o întâlnire
importantă cu reprezentanții FMI și cu șeful misiunii FMI în România, domnul Reza Baqir în care am discutat despre situația economică din România.
Șeful Misiunii FMI în România, Reza Baqir, a prezentat  cateva concluzii cu privire la stadiul economiei romanesti:
-Puncte forte: lupta impotriva corupției si progresul economic de după criza din 2009.
-Puncte slabe și ingrijorări : măsurile economice recente care nu au susținere reală, orientarea politicilor economice înspre consum și nu spre investiții, care crează premise pentru o nouă ,,erodare,, economică prin presiunea imensa care este asupra bugetului și deficitului bugetar.

Având aceste informații, susțin ceea ce am mai spus de foarte multe ori, că România trebuie să se orienteze catre o politică economica stabilă și coerentă, care inseamnă investiții publice, sprijinirea mediului de afaceri, reducerea birocrației.

Toate aceste măsuri care vor veni corelate cu imbunătățirea si eficientizarea sistemului public, a administrației centrale și locale vor imbunătăți considerabil nivelul de trai din țara noastră”, a scris Robert Sighiartău pe pagina sa de facebook.

Categoria: Politica