Deputat Cristina Iurișniți: O dramă care trebuie să înceteze!

Deputat Cristina Iurișniți: O dramă care trebuie să înceteze!

Cristina Iurisniti Deputat USR BN a solicitat Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud o statistică privind situația de la nivelul județului Bistrița-Năsăud, din punct de vedere al numărului copiilor care au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate.

Potrivit răspunsului DGASPC B-N, la nivelul județului Bistrița-Năsăud există în evidențele anului 2018 un număr de 2.504 copii cu părinți plecați la muncă în străinătate. Dintre aceștia: 445 copii cu ambii părinți plecați, 1.916 copii cu un părinte plecat, respectiv 143 de copii cu unicul părinte plecat la muncă în altă țară. De asemenea în cursul anului 2019, DGASPC Bistrița-Năsăud avea în evidență 14 cazuri de copii părăsiți în unitățile sanitare, iar în primele trei luni ale anului în curs, 3 cazuri de copii părăsiți la naștere.

”Copiii lăsați singuri acasă, în urma migrației economice a unuia sau a ambilor părinți, reprezintă unul dintre fenomenele sociale de amploare ale României din ultimele decenii, cu efecte negative asupra protecției drepturilor copilului. Campaniile de informare, sensibilizare și conștientizare pentru o minimă educație parentală, trebuie dublate și de un cadru legislativ care să vină în interesul superior al copilului” este de părere deputatul Cristina Iurișniți.

Putem schimba soarta copiilor noștri dacă ne dorim!

Categoria: Politica