De Rusalii: Căianu Mic se pregătește de sărbătoare

De Rusalii: Căianu Mic se pregătește de sărbătoare

Primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr a anunțat faptul că, sărbătoarea comunei aflate pe valea Țibleșului este programată să aibă loc în perioada 16-17 iunie. Timp de două zile, pe scena amenajată în centrul comunei vor avea loc concerte de muzică ușoară , competiții sportive, dar și spectacoloe folclorice. Evident, nu va lipsi prezentarea arhaicului ritual de înstruțare a boului.

Conform programului pus la dispoziție de organizatori, primăria și consiliul local Căianu Mic, duminică, 16 iunie, este ziua dedicată tineretului, fiind vorba de întreceri sportive (Cupa Văii Țibleșului la fotbal și atletism) cât mai ales  concerte cu Alex Velea și Corina. Atmosfera va fi încălzită de DJ Jonnessey & Aner.

Luni, după slujba religioasă de la ora 10.00, se va desfășura vechiul obicei agrar „Înstruțatul Boului“, în localitățile Căianu Mare și Căianu Mic.

Văru Săndel, Puiu Codreanu și Cristina Retegan sunt cap de afiș la spectacolul folcloric, care va include și un obicei de nuntă din zona Țibleșului.

 

Categoria: EVENIMENT