Daniel Suciu: Vila 13 NU este proprietatea Primăriei, astfel încât Consiliul Local să dispună demolarea ei.

Daniel Suciu: Vila 13 NU este proprietatea Primăriei, astfel încât Consiliul Local să dispună demolarea ei.


Deputatul PSD Daniel Suciu intervine în scandalul dintre consilierii social-democraţi şi primarul oraşului-staţiune Sîngeorz Băi, Traian Ogâgău. Reamintim că edilul din Sîngeorz Băi acuză PSD că se opune demolării Vilei 13, imobil ajuns într-o avansată stare de degradare şi care este în pericol de prăbuşire.

Iată ce spune Daniel Suciu : “Ni s-a spus de la bun început că orașul Sângeorz Băi va fi stat în stat și legea o va face un singur om. Căruia îi place mai mult circul decât să rezolve problemele orașului. De trei zile un nou scandal este în toi și se impun niște precizări tehnice referitoare la demolarea vilei 13. Realitățile sunt următoarele: terenul este domeniul public al orașului, clădirea a fost în patrimoniul Hebe. Aceasta din urmă a scos la licitație clădirea și anexele, anul trecut fiind cumpărate de către doi asociați. Este evident pentru toată lumea că această clădire este într-o stare jalnică și ar trebui demolată. Doar că niciun primar din țara aceasta și niciun Consiliu Local nu pot decide să demoleze o clădire pe care NU o ai în proprietate. Vila 13 NU este proprietatea Primăriei, astfel încât Consiliul Local să dispună demolarea ei. Pentru că nu există temei legal și răspunderea este penală și administrativă. Cu atât mai mult cu cât este un proces pe rol între Primărie și Hebe pe acest subiect! De exemplu, domnul primar poate dispune demolarea vechii Policlinici, că este proprietatea domniei sale. Și arată la fel de jalnic și este cel puțin la fel de mare pericolul pentru cetățenii din zonă”.

Este Traian Ogâgău în conflict de interese?

În aceeaşi postare, deputatul Daniel Suciu se întreabă dacă nu cumva Traian Ogâgău se găseşte în conflict de interese, el fiind mandatat să cumpere sediul fostei Policlinici de către consiliul local, o achiziţie pe care o face în nume personal.

DANUIEL SUCIU: “ Apropo, aș vrea să știu dacă nu este conflict de interese ca primarul Traian Ogâgău să fie mandatat de către Consiliul Local să negocieze achiziționarea fostei Policlinici iar acesta să o cumpere pentru el? Pentru comparație, în aceeași zonă a parcului a fost cumpărată o clădire și un teren cu peste 100.000 de euro, iar domnia sa a cumpărat cu 37.000? E o coincidență că evaluarea instituției conduse de același domn primar a decis că în plin centrul stațiunii un teren de câteva arii costă 17.000 de euro? Mare sacrificiu pentru domnul primar să salveze acest edificiu. Legea este una pentru toți, inclusiv pentru consilierii locali din Sângeorz-Băi, ea nu poate fi încălcată doar pentru că un primar înjură, strigă și face presiuni. Curățenie înseamnă și spirit civic. În vorbă și în faptă!

PS-în imaginile de mai jos e dovada sacrificiului pe care domnul primar l-a făcut pentru oraș și proprietatea domniei sale, aflată la nici 100 de metri de vila 13. E vreo diferență de aspect?”

Categoria: Politica