Daniel Suciu, popas la ciobanii de la stâna Popas Putredu Moară

Daniel Suciu, popas la ciobanii de la stâna Popas Putredu Moară


Deptatul Daniel Suciu a urcat la munte, mai precis între vîrfurile Galați, Cociorbă, acolo unde, ciobanii din Sângeorz Băi și-au făcut o stână. E vorba de o stână de nivel european amenajată la peste 1600 de metri.

Precizăm faptul că stâna respectivă este primul proiect al Cooperativei Agricole de Producţie Grup de Producători Sângeorz Băi . Ideea a apărut şi a fost concretizată când iniţiatorii cooperativei au pus mână de la mână şi din fonduri proprii au reuşit să transforme în realitate ceea ce părea doar un vis frumos. Astfel că în acest moment stâna are în dotare 120 de vaci, o rampă ecologică de muls, locuri de cazare pentru turişti şi produce anual circa 7500 de kilograme de caş.

Daniel Suciu: ” E ceva unic în România. Între vârfurile Galați, Cociorbă, ambele ce bat 2000 de metri, în cea mai frumoasă căldare glaciară din Europa, sîngeorzenii și-au făcut stână și popas. La 1650 de metri ei au făcut ceva ce alții abia visează. Locuri de cazare, mulgători, bazin de păstrăvi și o rânduială nemaivăzută. Ieri am revenit în mijlocul lor și recunosc că am rămas la fel de fascinat ca prima dată. Atât de harnici sunt, atât de deschiși și veseli, încât o să vorbesc peste tot despre ei. Mai ales că sunt un exemplu pentru toți cei care vor să se asocieze și au o sensibilitate în a o face. Ei au dovedit că se poate să faci o asemenea stână la cea mai mare altitudine din România. Le mulțumesc pentru cum m-au primit în mijlocul lor și pentru că m-am simțit ca acasă, ca-ntre prieteni într-un colț de rai. Vă aștept la Putredu Moară, între oameni adevărați! Ps-ieri și azi acolo sus oamenii fac a doua măsură a laptelui. Totul organizat, totul împreună!”, a spus Suciu.

Cooperativă Agricolă de Producţie Grup de Producători Sângeorz Băi a fost inițiată de Mariana Larionesi, Ioan Buia, Vasile Jojă, Gheorghe Ruşti, Florin Alexandru Lupşan şi Maxim Partenie, iar pe parcurs s-au alăturat şi alte persoane.

Categoria: EVENIMENT