Daniel Deneş, director LEONI: Leoni Bistrița a respectat și va respecta în continuare legislația românească în materia relațiilor de muncă

Daniel Deneş, director LEONI: Leoni Bistrița a respectat și va respecta în continuare legislația românească în materia relațiilor de muncă

Prefectul Ovidiu Frenţ s-a ţinut de cuvânt şi a discutat cu unul din directorii LEONI: Daniel Deneş. Frenț l-a invitat astăzi la sediul instituției pe directorul Direcției Juridice și Administrative a fabricilor Leoni Bistrița, Daniel Deneș, care a răspuns invitației.
Discuția a vizat aspecte ulterioare protestelor muncitorilor din 10-11.05.2017 și sesizările unor angajați care au acuzat încheierea ilegală a raporturilor de muncă cu compania angajatoare în ultimele zile. Au fost analizate cauzele care au condus la întreruperea producției, desfășurarea negocierilor și încheierea noului contract colectiv de muncă între sindicat și patronat, modul de manifestare în cadrul protestelor precum și consecințele ulterioare, atât pentru angajați cât și pentru angajator. Prefectul Frenţ  a subliniat obligativitatea respectării de către angajator a cadrului legal în situațiile în care încetează raporturile de muncă, în caz contrar partea prejudiciată având calea unei acțiuni în instanță, partea care se face vinovată de nerespectarea legii urmând a suporta consecințele prevăzute de legislația în vigoare și de eventualele hotărâri judecătorești.

 

Directorul  Deneș a dat asigurări că Leoni Bistrița a respectat și va respecta în continuare legislația românească în materia relațiilor de muncă, Pactul Social, obligațiile cuprinse în Contractului colectiv de muncă și în regulamentele interioare ale societății.
În continuare dl. prefect a insistat pe necesitatea unui dialog permanent între angajați și conducerea companiei, direct și prin intermediul sindicatului, a respectării și tratării corecte a tuturor persoanelor care muncesc în cadrul celor două fabrici Leoni din Bistrița. Nu în ultimul rând, prefectul Ovidiu Frenț a insistat pe necesitatea îmbunătățirii comunicării publice a companiei germane, considerând impactul activității acesteia în județul nostru ca fiind unul extrem de important din punct de vedere social, care depășește dimensiunea economică și a dat asigurări că va sprijini în continuare orice demers în vederea menținerii raporturilor corecte între investitorul german, angajați și instituțiile statului român.

 

 

Categoria: EVENIMENT