VIDEO – Daniel Buda: PSD nu are nicio relevanță la nivel european

VIDEO – Daniel Buda: PSD nu are nicio relevanță la nivel european

Europarlamentarul liberal Daniel Buda a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre situația principalelor formațiuni politice din România la nivelul Parlamentului European, discuția vizând PSD, ALDE dar și celelalte formațiuni de dreapta, membru sau nemembre ale Partidului Popular European.

Așa cum era de așteptat, criticile sale au vizat PSD, Daniel Buda punctând faptul că, imediat după data de 26 mai, Partidul Socialiștilor Europeni (PES) va exclude din rândurile sale formațiunea politică condusă de Liviu Dragnea. El a explicat că excluderea va avea loc foarte repede și, în condițiile în care, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Serghei Stanişev, a transmis că „liderii PES consideră îngheţate relaţiile cu PSD” şi că în luna iunie se vor organiza discuţii privind apartenenţa PSD la familia socialiştilor europeni.

Daniel Buda: PSD nu are nicio relevanță la nivel european

Daniel Buda: PSD nu are nicio relevanță la nivel europeanEuroparlamentarul liberal Daniel Buda a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre situația principalelor formațiuni politice din România la nivelul Parlamentului European, discuția vizând PSD, ALDE dar și celelalte formațiuni de dreapta, membru sau nemembre ale Partidului Popular European.

Publicată de PRO BN TV pe Vineri, 12 aprilie 2019

Buda a explicat că PES arată următoarele: ” până când guvernul României îşi va clarifica angajamentul faţă de statul de drept şi va urma recomandările Comisiei Europene, PSD va considera îngheţate relaţiile cu PSD”.   Totodată, PES mai anunţă că nu va mai organiza niciun eveniment în colaborare cu PSD până la evaluarea din iunie.   Decizia PES vine în condextul în care familia europeană a socialiştilor a fost criticată de PPE, care la rândul ei a suspendat FIDESZ, partidul premierului Viktor Orban.

De asemenea, Daniel Buda a mai precizat că, nici Tăriceanu nu scapă de probleme, întrucât liderul ALDE european, Guy Verhofstadt, a anunţat pe 3 aprilie că a început procedurile pentru excluderea partidului condus de Călin-Popescu Tăriceanu din familia europeană.  

În timpul întâlnirii PES, Serghei Stanishev a subliniat din nou îngrijorările continue ale PES faţă de respectarea statului de drept în România. El i-a informat pe prim-miniştrii, comisarii europeni şi liderii partidelor că până în momentul în care Guvernul României nu îşi clarifică angajamentul faţă de respectarea statului de drept şi nu urmează recomandările Comisiei Europene, conducerea PSSD consideră îngheţate relatiile cu PSD, în aşteptarea unei discuţii formale la următoarea reuniune a preşedinţiei PES din iunie, în care va fi discutată apartenenţa PSD în PES. El a conchis spunând că PES nu va mai organiza niciun eveniment cu PSD până atunci”, a întărit europarlamentarul liberal.

Categoria: Politica