Dăncilă anunţă continuarea guvernării cu ALDE- Intrarea PRO România la guvernare nu e oportună

Dăncilă anunţă continuarea guvernării cu ALDE- Intrarea PRO România la guvernare nu e oportună

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, după şedinţa CEx a social-democraţilor, că PSD a decis să continue alianţa de guvernare cu ALDE. Aceasta a mai spus că Guvernul PSD-ALDE mai are proiecte de implementat şi că majoritatea colegilor din partid a decis că nu este oportună cooptarea formaţiunii Pro România la guvernare.

„Le-am spus colegilor că am avut întâlniri în coaliţie şi am hotărât continuarea guvernării PSD-ALDE, o guvernare importantă care mai are multe lucruri de făcut, multe proiecte de implementat pentru români şi care trebuie să asigure stabilitatea României în continuare”, a declarat, luni seară, după şedinţa CEx PSD, liderul partidului Viorica Dăncilă.

Liderii PSD s-au reunit luni într-o şedinţă a Comitetului Executiv al partidului, unde agenda discuţiilor a inclus soarta coaliţiei de guvernare, în contextul în care, partenerii de la ALDE negociază cu Pro România pentru formarea unei noi alianţe politice.

„Marea majoritate a colegilor au decis că nu este oportună cooptarea Pro România la guvernare, noi avem o alianţă, o alianţă puternică şi vrem să continuăm până în 2020. Am avut o discuţie cu Victor Ponta despre o eventuală susţinere a Partidului Social Democrat. S-au abordat noţiuni generale, nu punctual, pentru că nu puteam să mă angajez la nimic până nu aveam o discuţie în forul statutar al partidului. Am văzut în rest declaraţiile domnului Ponta, declaraţii care au nemulţumit PSD şi aceste lucruri au condus la această reticenţă în a coopta Pro România la guevrnare”, a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă Victor Ponta şi-a exprimat dorinţa de a intra în coaliţie la întâlnirea avută, liderul PSD a replicat: „A lansat această ipoteză, de a venit la guvernare, dar nu au fost discuţii care să se finalizeze cu un protocol, cu o soluţie privind venirea la guvernare”.

Viorica Dăncilă a precizat că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu a cerut posturi în plus în Executiv pentru a rămâne la guvernare.

„Nu, domnul Tăriceanu nu a făcut acest lucru şi cred că acest lucru nu funcţionează, nu putem să cerem ceva în plus sau să condiţionăm. Eu cred că aceste lucruri sunt discutate”, a conchis Dăncilă.

Categoria: Politica