PROGRAMUL „ŞCOALĂ DUPĂ ŞCOALĂ”, taxat la cererea CURŢII DE CONTURI

PROGRAMUL „ŞCOALĂ DUPĂ ŞCOALĂ”, taxat la cererea CURŢII DE CONTURI

Conslierii municipali au votat în urmă cu foarte puţin timp adoptarea unei taxe minime aferentă activităţilor ocazionale desfăşurate în incinta unităţiilor de învăţământ, aici fiind vorba de programul ŞCOALĂ DUPĂ ŞCOALĂ.

Pentru că au existat in partea grupului PNL mai multe propuneri de renunţare la taxă sau cel puţin la reducerea acesteia la 1 leu, primarul OVIDIU CREŢU a explicat că în 2013, consiliul municipal a decis acordarea de spaţii cu titlu gratuit pentru activitatea ŞCOALĂ DUPĂ ŞCOALĂ, Curtea de Conturi a specificat că asemenea gen de activităţi desfăşurate de PFA-uri trebuiesc taxate, neexistând norme legale care să permită persoanelor fizice particulare să execute activităţi în spaţii publice în mod gratuit, lucrurile s-au schimbat. Astfel, Executivul a fost nevoit să aplice taxa, absolut simbolică pentru a intra în legalitate.

Supus la vot, proiectul de hotărâre a fost votat de 15 dintre consilierii municipali, astfel că taxa pentru desfăşurarea de activităţi în cadrul programului ŞCOALĂ DUPĂ ŞCOALĂ, va fi de 3 lei per oră pentru o sală de clasă.

 

Categoria: Administratie, EVENIMENT