Tribunalul Bistrița-Năsăud a anulat ordinul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud pentru organizarea referendumului local vizând demiterea primarului Traian Ogâgău

Tribunalul Bistrița-Năsăud a anulat ordinul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud pentru organizarea  referendumului local vizând demiterea primarului Traian Ogâgău


Tribunalul BN  a anulat, astăzi, în cadrul unei ședințe publice  Ordinul Prefectului Judeţului Bistriţa-Năsăud nr. 293/31.10.2017 privind constituirea Comisiei pentru coordonarea activităţilor de organizare şi desfăşurare a referendumului local pentru demiterea Primarului oraşului Sîngeorz-Băi.

Instituția Prefectului trebuie să îi plătească la Traian Ogâgău suma de 50 de lei, reprezentând taxa judiciară de timbru. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicarea sentinței, acesta urmând să se facă la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Reamintim că în octombrie anul trecut, Prefectura Bistrița-Năsăud a declanșat procedurile pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului orașului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, pentru că nu şi-a îndeplinit obligaţiile legale şi ar fi prejudiciat bugetul oraşului.

Pentru organizarea referendumului este nevoie de semnăturile a 25% dintre alegătorii cu drept de vot din orașul Sîngeorz-Băi, adică 2.172 de semnături.

Petiția depusă la Prefectură prin care societatea civilă solicită demiterea prin referendum a primarului orașului Sîngeorz-Băi este susținută de aproximativ 3.000 de semnături.

Ce spune primarul Traian Ogâgău?

”Am câştigat procesul privind organizarea şi desfăşurarea referendumului local pentru demiterea mea.
În acest fel, instanţa de judecată a reţinut nelegalitatea actelor emise şi adoptate de către Instituţiei Prefectului judeţului Bistriţa Năsăud în vederea organizării referendumului.
Aşa cum am susţinut încă de la început, procedura privind organizarea referendumului s-a desfăşurat sub semnul ambiguităţii, îndoielii, netransparenţei, necunoaşterii de către prefect a procedurilor legale impuse de legiuitor.
Am fost reprezentat atât în faţa instanţei de judecată cât şi în faţa Comisiei pentru coordonarea activităţilor de organizare şi desfăşurare a referendumului local de către avocatul Gaftone George din cadrul Societăţii civile profesionale de avocaţi Zegrean, Gaftone & Asociaţii.
Iată că, într-un final adevărul iese la lumină iar Dumnezeu știe să facă dreptate”

 

 

Categoria: EVENIMENT