luni, martie 30, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Cupa Gloria Junior și-a sărbătorit marele câștigător: handbalul feminin din județul Bistrița-Năsăud

  Must Read

  Ordonanța Militară Numărul 4 din 29.03.2020/ DOCUMENT

  Având în vedere dispozițiile art. 24 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării...

  Raed Arafat, AVERTISMENT pentru managerii de spitale și medici: ‘Pacienții nu pot fi refuzați’

  Secretarul de stat Raed Arafat a lansat, duminică seara, de la sediul MAI, un avertismaent la adresa mangerilor sau...

  OM 4: Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat plafonarea prețurilor la energie electrică și termică, dar și la carburanți.

  Ministrul de Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat susțin o declarație...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL


  Cea mai mare selecție organizată official pentru a asigura viitorul handbalului din Transilvania s-a încheiat aseară pe terenul Sălii Polivalente, competiția fiind una pe măsura organizatorilor dar mai ales a celor 300 de fete care au jucat și s-au bucurat de acest eveniment: CUPA GLORIA JUNIOR.

           

  Cele 300 de fete între 10 și 14 ani, reprezentând 14 echipe din județ, au jucat între ele, meciuri de câte 15 minute. Fiecare echipă a fost coordonată de câte o jucătoare de la echipa mare, iar întregul turneu supervizat de Cristina Sântămărean. Fosta portăriță a Gloriei, proaspăt angajată în club, va răspunde de sectorul juvenil și va urmări pas cu pas dezvoltarea acestei pepiniere.

  Proiectul urmărește, în viitor, formarea unei grupe de elită la Liceul Sportiv, din cele mai bune jucătoare ale acestor echipe. Iar de acolo să ajungă la echipa mare spuma talentelor bistrițene.

  Trei echipe din Bistrița, două echipe din Dumitra și câte una din Prundu Bârgăului, Lechința, Beclean, Năsăud, Feldru, Sângeorz Băi, Teaca, Rodna  și Telciu, au fost echipate complet, cu câte două tricouri de joc, tricouri de prezentare, fâș de iarnă, șort și trening, au primit mingi și vor avea cele mai bune condiții de antrenament cu ajutorul Consiliului Județean și Inspectoratului Școlar.

  La final, a fost organizată o festivitate în care au fost premiate cu medalii toate jucătoarele, iar echipele au primit cupe. Trofeee speciale au primit cel mai bun portar – Denisa Moldovan din Teaca, golgeterul competiției – Nelea Harosa din Năsăud și cea mai bună jucătoare a tureului, Ștefana Pașca de la LPS. Cu o demonstrație acrobatică a celor de la Cheers și cu o poză imensă de grup s-a încheiat una dintre cele mai promițătoare zile pentru viitorul handbalului bistrițean. Viitor care va arătă foarte bine dacă acest proiect va fi implementat cu aceeași seriozitate cu care a pornit la drum, scrie sportulbistritean.ro

  Prezență activă la această competiție, președintele Radu Moldovan a dovedit cât de bine știe următorul lucru:  fără o bază de noi talente sportive, fără o competiție în care toate aceste talente să fie descoperite, performanța în orice sport nu este decât o poveste fără sens și culoare. S-au implicat în reușita acestei prime ediții primarii din Beclean, Nicolae Moldovan, Năsăud, Mircea Romocea, Lechința, Romeo Florian, Teaca, Iustian Muntean, Telciu, Sever Mureșan, Prundu Bârgăului, Doru Crișan, Valetin Grapini, Rodna, Gheorghe Bălăjan, Dumitra, fiind prezent și viceprimarul Cristian Niculae.

   

   Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița – Năsăud: ”E un proiect unic în țară. Aceasta a fost doar prima ediție, până la finalul anului competițional vor mai fi cel puțin încă două turnee de acest gen. Sunt în mod cert cel puțin 20 de fetițe care au aptitudini native și pe care peste un an le vom transfera la Bistrița și le vom înscrie în campionatul național de junioare. Marea câștigătoare a Cupei Gloria Junior este bucuria de a juca handbal a fiecărei junioare care a intrat astăzi pe teren!
  Această primă etapă a Cupei nu a reunit doar 14 echipe, 300 de mici jucătoare și profesorii lor, ci ne-a oferit și dovada că oficial, handbalul este sport județean! Felicit fiecare handbalistă, fiecare profesor coordonator, părinții care își încurajează copiii să facă sport, echipa CS Gloria 2018BN, toți susținătorii acestei prime Etape!  Astăzi s-a scris încă o filă în istoria handbalului. Sunt alături de voi și împreună ducem tradiția performanței mai departe. Bucuria, energia, spiritul de echipă au fost dincolo de cuvinte!”

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Ordonanța Militară Numărul 4 din 29.03.2020/ DOCUMENT

  Având în vedere dispozițiile art. 24 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării...

  Raed Arafat, AVERTISMENT pentru managerii de spitale și medici: ‘Pacienții nu pot fi refuzați’

  Secretarul de stat Raed Arafat a lansat, duminică seara, de la sediul MAI, un avertismaent la adresa mangerilor sau medicilor care refuză să interneze...

  OM 4: Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat plafonarea prețurilor la energie electrică și termică, dar și la carburanți.

  Ministrul de Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat susțin o declarație de presă, privind noi măsuri...

  ÎN LINIA ÎNTÂI: Trecem prin satele județului și atunci când oamenii ne văd echipați complet, în alb, își fac semnul Crucii, pentru că știu...

  Misiunile pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 sunt gestionate în sistem integrat de către Centrul Județean de Conducere și Coordonare a...

  Alte două cazuri de infecție cu noul coronavirus s-ar fi înregistrat la Năsăud

  Alte două cazuri de infecție cu noul coronavirus s-ar fi întregistrat la Năsăud, acolo unde cifra infectaților ar ajunge astfel la 5....
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -