Cu mingiuca prin primăria Bistrița …

Cu mingiuca prin primăria Bistrița …

Eu cred că în primăria Bistrița oboseala este evidentă! Poate, primarul Crețu nu mai are chef de nimic, o fi obosit, poate plictisit de atâta sport,  poate Floarea Gaftone face ce face și iar îl calcă pe bătături pe edil, poate că toți contabilii ăia de acolo nu vor să aibă de-a face cu sportul, oricare ar fi el: handbal, fotbal sau table în Schullerwald. Mai cred că toată această tevatură iscată în jurul celor 2 milioane de lei pe care primăria Bistrița nu vrea să îi aloce fetelor de la CSM Bistrița prin nebunia iscată în jurul ”semnăturii pierdute” denotă ipocrizia unui sistem, nu a unui personaj anume, nu a lui Trahanache  sau a Coanei Joițica, a sistemului care spune că face dar nu face nimic.

Sunt pe deplin convins că lui  Ovidiu Crețu nu îi pasă de niciun sport. Zilele trecute am fost la un meci de fotbal de liga a IV-a, atât a mai rămas în județul Bistrița-Năsăud, pe stadionul ”Jean Pădureanu”. Ploaie și puțin frig, dar urâțenia nu era a vremii ci a halului în care a ajuns stadionul municipal.

E stadionul municipal, domnule primar, echipa de handbal se cheamă CSM Bistrița!

Stadionul, o fantomă a celui din 2006, devine o ruină, iar asta, cu știința primarului Bistriței. În ceea ce se cheamă vestiare pute , apa e rece, pereții sunt mâncați de  igrasie și de un mucegai negru. Plouă în interior, dar nimeni nu face nimic. Multe afli când mergi la un meci, fie el și cel dintre Gloria și Dinamo , Uriu, desigur, deși, nici cei de la București nu sunt departe de liga a IV-a. De exemplu că există o variantă a dărâmării tribunei a II-a, că povestea dispariției stadionului nu e chiar o poveste. Că doar Comelf mai ajută Gloria asta amărâtă, doar că și Comelf a rămas fără Stoian, un vechi prieten al Gloriei și a lui Ovidiu Crețu, căruia i-a fost șef.

Și primarul Crețu, era, undeva, cândva…

Acum nu era vorba despre trecuta Glorie a Bistriței ci despre faptul că, uluitor, primăria vrea să amâne până la calendele grecești finanțarea unei echipe care face performanță, singura din tot județul ăsta de munte. E frica de DNA sau doar un alt motiv.

Poate doar À la recherche du temps perdu! Politic vorbind, chiar nu vă înțeleg, poate doar dacă…

Comitetele  și comițiile îngroapă stadionul, ipocrizia a distrus sportul bistrițean și, cu siguranță, nu vor exista vinovați. A te ascunde în spatele unor așa-zise semnături de legalitate denotă cel puțin nepăsare, dacă nu altceva. Dacă, tot Consiliul Județean salvează situația, atunci echipa să își schimbe numele în Clubul Sportiv Județean sau în orice altceva…

Până data viitoare: s-auzim numai de bine!

 

Categoria: ANALIZE-COMENTARII