CRISTINA IURIȘNIȚI, USR: PSD din nou nu respectă Constituția!

CRISTINA IURIȘNIȚI, USR: PSD din nou nu respectă Constituția!

Dar nu mai mira pe nimeni, Educația e cumva la periferie față de Oug- urile care erodeaza permanent statul de drept! Totul pornește de la Educație! Educația reprezintă fundația unei societăți, într-adevăr într-o degradare continuă în Romania dar dacă arde casa trebuie sa acționezi in consecință! JUSTIȚIA va ține din nou capul de afiș in zilele următoare deși oamenii au case inundate, inflația creste galopant, abandonul școlar de
17,1% este departe de acel 11% asumat de România pentru 2020, în anul centenar 40% din școlile țării încă au grupurile sanitare in curte. În Bistrița- Năsăud au rămas la sfârșitul anului școlar 41 de școli fără canalizare pentru că primăriile au alte priorități de cheltuire și risipire a banului public, nu să doteze școlile pentru educația și starea de bine a copiilor noștri!

Cât despre starea legislației școlare, după legea Editurii unice declarata neconstituțională, iată ce spune Curtea Constituțională, cu privire la Legea manualului școlar: Camera Deputaților era cea care trebuia sa fie Camera decizională! Dar fostul ministru Pop a crezut ca dirijează chiar și demersul legislativ din Parlament după cum avea chef, modificând traseul după bunul plac, ca doar el este președintele Comisiei de învățământ de la Senat!

„I. În ziua de 18 iulie 2018, Plenul Curții Constituționale , învestit în temeiul art.146 lit.a) teza întâi din Constituție și al art.11 alin.(1) lit.A.a) și art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, s-a pronunțat , în cadrul controlului anterior promulgării, asupra următoarelor obiecții de neconstituționalitate :

A. Obiecția de neconstituționalitate a Legii manualului școlar , obiecție formulată de un număr de 27 de senatori aparținând Grupurilor parlamentare al Partidului Național Liberal și al Uniunii Salvați România.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea manualului școlar este neconstituțională, în ansamblul său .  Ministerul Educației, prin Editura  Didactică și Pedagogică, face în prezent manuale noi pentru clasele I-VI, fără bază legală

Categoria: Politica