Cristina Iurișniți (USR): Port mască pe față în semn de solidaritate cu românii gazați in Piața Victoriei!

Cristina Iurișniți (USR): Port mască pe față  în semn de solidaritate cu românii gazați in Piața Victoriei!

Deputații USR, printre care și Cristina Iurișniți,  au venit cu măști pe față la începerea noii sesiuni parlamentare în semn de protest față de gazarea oamenilor care au fost la protestul din 10 august de către jandarmi. Un alt motiv este lipsa de reacție a autorităților în acest caz.

Cristina Iurișniți: ” Prima zi a sesiunii parlamentare de toamnă, 2018. Purtăm acum în Plenul Camerei Deputaților măști in semn de solidaritate cu românii gazați in Piața Victoriei! Dragnea, care a ordonat prin marionetele Carmen Dan & comp. trebuie sa răspundă prin demisie, dar nu suntem naivi să credem că se va întâmpla! Votul din 2019 de la europarlamentare și apoi în 2020 la locale și parlamentare trebuie să conteze pentru schimbarea pe care ne-o dorim!”

Reamintim că:

În urma violenţelor din Piaţa Victoriei, la Parchetul General au fost depuse peste 760 de plângeri împotriva Jandarmeriei.

Prefectul Capitalei spunea că a semnat ordinul de intervenţie în forţă a jandarmilor la mitingul din Piaţa Victoriei din 10 august după miezul nopţii, adică după momentul intervenţiei forţelor de ordine.

Ea consideră că nu are importanţă ora semnării acestui document, pentru că jandarmii, atunci când sunt „atacaţi”, au dreptul să acţioneze şi fără acel ordin.

Afirmaţiile prefectului se contrazic cu cele ale reprezentanţilor Jandarmeriei, dar şi cu cele ale ministrului Carmen Dan, care spuneau că ordinul a fost semnat în jurul orei 20.00, pentru ca jandarmii să evacueze spaţiul din faţa sediului Guvernului, în jurul orei 23.00.

 

În şedinţa Comitetului Executiv al PSD de sâmbătă de la Neptun, primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a cerut demisia ministrului de Interne Carmen Dan, pe care o acuză că a pasat responsabilitatea asupra prefectului Capitalei pentru intervenţia în forţă a jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei. Solicitarea Gabrielei Firea a fost supusă la vot în CEx şi a fost respinsă.

De altfel, Gabriela Firea urmează să fie audiată mâine la Parchetul General în dosarul legat de protestul din 10 august.

 

 

 

Categoria: Politica