Cristina Iurişniţi: Se pare că domnul Turc nu înţelege foarte bine. Dacă se numeşte Turc, poate are probleme cu înţelegerea terminologiei.

Cristina Iurişniţi: Se pare că domnul Turc nu înţelege foarte bine. Dacă se numeşte Turc, poate are probleme cu înţelegerea terminologiei.

Camera Deputaţilor a respins, marţi, în calitate de for decizional, majorare alocaţiei pentru copii la 200 de lei, propusă de PNL. În acest context, preşedintele PNL BN, Ioan Turc a criticat votul negativ pe care deputaţii PSD şi USR l-au dat acestui proiect legislativ.

„ În data de 19.09.2017 în Camera Deputaţilor s-a supus la vot proiectul de lege iniţiat de către PNL şi care care prevedea mărirea alocaţiilor pentru copii la 200 lei/luna. Acest proiect de lege a fost respins de către Camera Deputaţilor. Iata cum au votat parlamentarii bistriţeni (cei care au fost in sala): 129. Iurişniţi Cristina-Ionela USR Abţinere; 180. Pană Adriana-Doina PSD DA; 225. Sighiartău Robert-Ionatan PNL NU: 235. Suciu Vasile-Daniel PSD DA. Menţiunea este că s-a supus la vot respingerea legii, deci, votul „DA” înseamnă că s-a votat pentru respingerea legii şi votul „NU” înseamnă că s-a votat pentru aprobarea legii.
Ceea ce este foarte interesant este că au trecut aproape 3 ani de la iniţierea proiectului până la supunerea acestuia la vot!!!”, a fost postat pe pagina de socializare a PNL.

Potrivit lui Ioan Turc, „abţinerea” deputatului Cristina Iurişniţi a fost, de fapt, un vot negativ, lucru ce nu a fost pe placul omoloagei sale de la USR.

Cristina Iurişniţi: „ Nu a fost un vot împotrivă, ci doar o abţinere. Se pare că domnul Turc nu înţelege foarte bine. Dacă se numeşte Turc, poate are probleme cu înţelegerea terminologiei. M-am abţinut de vot pentru că măsura propusă era una populistă, mai ales că noi am iniţiat consultări pe această temă. USR doreşte ca aceşti 200 de lei să fie primiţi sub formă de vauchere, adică vrem ca aceşti bani să fie controlaţi, mai precis să nu fie manipulaţi de părinţi. Va fi o consultare largă”, a exlicat Iurişniţi.

De asemenea, PSD prin vocea preşedintelui Dragnea a argumentat că respectivul proiect legislativ nu avea indicată sursa de finanţare: „ Şi noi am spus, şi USR a spus, că vom veni cu un proiect de lege bine făcut. A fost un proiect de lege care, din păcate, nu a respectat tehnica legislativă, nu a indicat sursa financiară”, a explicat Dragnea motivul respingerii.

„În perioada imediat următoare vom veni cu un proiect de lege care să atingă acest obiectiv – adică alocaţii mai mari pentru copii. Va fi un proiect puţin mai complex care să ajute şi copii, dar şi părinţii”, a adăugat Dragnea.

Comisia pentru Muncă a Camerei a dat Raport de respingerea a propunerii legislative a PNL, argumentând că măsurile implică cheltuieli bugetare suplimentare, iar iniţiatorii nu precizează sursele financiare necesare.

Propunerea legislativă a fost respinsă anterior şi de Senat.

 

 

Categoria: Politica