Cristina Iurișniți: Palatul Behague, imobilul care adăpostește Ambasada României în Franța, începe să se degradeze

Cristina Iurișniți: Palatul Behague, imobilul care adăpostește Ambasada României în Franța, începe să se degradeze


Deputatul USR, Cristina Iurișniți a fost prezentă ieri la Paris, Franța, acoplo unde a avuT mai multe întâlniri de lucru la sediul Ambasadei României în Franța, la Institutul Cultural Român dar și la Consulat. Potrivit celor spuse de Iurișniți, edificiul care adăpostește ambasada începe să se degradeze, fiind vorba de un monument istoric, palatul Behague, imobil achiziționat de statul român în timpul  celei de-a doua domnii a regelui Carol al II-lea.

De asemenea, Iurișniți acuză funcționarii români de la consulat că tratează cu indiferență problemele ridicate de români care activează pe teritoriul Hexagonului.

 

Cristina Iurișniți: ” Întâlnire de lucru la Ambasada României în Franța și apoi la Institutul Cultural Român din  Paris. În anul Centenar România mai are pași importanți de parcurs în schimbarea mentalităților pentru construirea unei imagini pozitive și credibile în spațiul european.
MAE ar trebui să își îndrepte atenția și spre edificiul care adăpostește Ambasada României. Lipsa de interes pentru politicile de diplomație culturală si mai ales pentru renovarea mereu amânată a unui edificiu de Patrimoniu cum este Palatul Behague, proprietate a statului român pe care o datorăm lui Carol al II-lea e cel puțin rușinoasă și păguboasă pentru noi ca stat european.
Lipsa de organizare de la Consulat.
Într-o zi de vineri am întâlnit oameni care așteptau cuminți cate 3 sau 4 ore pentru reînnoirea pașapoartelor pentru copii, sau pentru alte diferite servicii consulare.
Lipsa de respect a autoritatilor statului față de cetățenii români din Diaspora a devenit o constantă! Voi adresa o interpelare MAE să ne explice de ce plouă în clădirea Ambasadei și de ce nu suntem capabili să avem un spațiu consular decent în Paris? Nici măcar Anul Centenar nu ne salvează din pasivitate, dezinteres și dezorganizare?”, se întreabă retoric deputatul Cristina Iurișniți.

Categoria: Politica