Cristina Iurisniti, deputat USR: Ne dorim ca societatea civilă să fie mult mai empatică, mult mai deschisă adevăratelor probleme ale societății actuale

Cristina Iurisniti, deputat USR: Ne dorim ca societatea civilă să fie mult mai empatică, mult mai deschisă adevăratelor probleme ale societății actuale

Declarația parlamentarului bistrițean a fost făcută astăzi, la sediul USR, după ce, aseară, la Complexul Metropolis, Cristina Iurișniți și echipa sa din USR au organizat evenimentul caritabil ” Gala egalității de șanse. Spune NU violenței”.

Ea a mai spus astăzi și de faptul că violența în familie, violența domestică, este o realitate și în Bistrița, dar și în întreaga țară: ” Este nevoie ca la nivelul fiecărui județ să existe un centru pentru adăpostirea victimelor violenței domestic”, a punctat Iurișniți.

Cristina Iurișniți a reamintit faptul că invitatul de onoare al acestui eveniment caritabil  a fost judecătorul Cristi Danileţ, un militant pentru educaţia juridică a cetăţenilor, pentru independenţa şi responsabilitatea justiţiei.

” Evenimentul a avut scop caritabil, organizațiile participante prezentându-şi activitatea și nevoile organizatorice. Au fost prezentate diferite testimoniale, iar cei prezenți au avut posibilitatea să susţină cauzele sociale prezentate prin donații benevole în urnele amplasate în sală. Ne-am popus să promovăm necesitatea înființării unor centre locale de primire, asistență și consiliere a victimelor violenței domestic”, a mai explicat parlamentarul bistrițean.

Reamintim că, aseară la evenimentul caritabil ” Gala egalității de șanse. Spune NU violenței”, moderat de Cristina Iurișniți, au mai fost prezenți Anamaria German – speaker motivațional, fotomodel în scaun rulant, realizator de emisiuni TV, antreprenor, Virgil R. Rus –  cadru didactic universitar, personal trainer, Ana Dragu –  președintele Centrului de Resurse și Referințe în Autism ”Micul Prinț”, dar şi alţi reprezentanți ai ONG-urilor sau ai mediului de afaceri .

Tot aseară a mai fost marcată și Sărbătoarea europeană a muuzicii, cu tineri instrumentişti foarte talentaţi, precum Lidia Rostaş (vioară), Eduard Dragu-Sălăgean (pian), Trio JAM (profesor coordonator Ovidiu Patraşciuc). Un moment muzical surpriză i-a aparţinut lui Virgil Rus (voce), acompaniat la pian de către Cristian Lepădatu.

 

Categoria: EVENIMENT