CRISTIAN POMOHACI, ILEANA MATUS ŞI RĂSPOPIREA

CRISTIAN POMOHACI, ILEANA MATUS ŞI RĂSPOPIREA

O înregistrare care a apărut în ZIAR DE CLUJ a stârnit un scandal monstruos, avându-l drept protagonist pe controversatul preot Cristian Pomohaci. După ce a făcut publice poze cu regretatata Ileana Ciuculete, părintele este acuzat că a încercat să corupă sexual un minor.

Nici trecutul preotului nu este unul deloc lipsit de controverse, fiindcă acesta a fost şi acuzat că ar fi primit de la enoriaşi pungi cu… daruri şi bani! Însă, Pomohaci a făcut în numeroase rânduri nişte gesturi cel puţin bizare! Deşi, din punct de vedere legal, preotul-cântăreţ de muzică populară a început acţiunea de divorţ de Ileana Malus, intentată de aceasta, în anul 2014, iar trei ani mai târziu a fost început şi partajul, în anul 2014 Cristian Pomohaci nega cu vehemenţă în direct la TV că ar fi separat de ea! „Întotdeauna mi-am dorit un copil cu Ileana Malus. O iubesc pe Ileana Malus! O respect pe Ileana Malus! O cinstesc pe Ileana Malus! Întotdeauna Ileana Malus a fost preoteasa mea! Eu nu am divorţat niciodată, sunt căsătorit cu Ileana Matus”.

Gestul straniu a fost cu atât mai şocant cu cât fosta lui soţie deja îşi refăcuse viaţa! Ileana a reacţionat la scurt timp după apariţia fostului ei soţ la TV, spulberându-l într-o declaraţie dură: „Individul acesta nu mai există pentru mine pentru că mi-am refăcut viaţa. Chiar nu mă interesează ce face. După ce a apărut în emisiunea în care a minţit că nu e divorţat, i-am trimis un SMS în care i-am recomandat să ia nişte lecitină ca să-i revină memoria”, SCRIE CAN CAN.

Reamintim faptul că Pomohaci, parohul cătunului Moşuni din judeţul Mureş, a fost canonisit  ÎN 2013 la mănăstirea Afteia, situată în satul Mărgineni, din judeţul Alba.

Potrivit surselor “Zi de Zi”, decizia de canonisire a fost luată de ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Ortodox al Alba Iuliei, ca un ultim avertisment pentru părintele Pomohaci, căruia i s-ar fi pus în vedere să aleagă între viaţa duhovnicească şi showbiz. În acest sens, este cunoscut faptul că parohul din Moşuni este un activ cântăreţ de muzică populară şi religioasă, cu prezenţe dese la diverse emisiuni TV sau posturi de televiziune de specialitate, ceea ce nu ar fi pe placul superiorilor săi de la Alba Iulia. Totodată, sursele “Zi de Zi” au dezvăluit că Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia ia în calcul chiar şi varianta caterisirii (răspopirii – n.a.) lui Cristian Pomohaci, în cazul în care acesta nu va renunţa la obiceiurile care au atras în numeroase rânduri atenţia presei asupra sa.
Prezenţa lui Cristian Pomohaci la Mănăstirea Afteia a fost confirmată şi de părintele Florin Spiridon Croitoru, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxă Română Alba Iulia, care a precizat, pentru cotidianul “Zi de Zi”, că nu este vorba despre o mutare sau de vreun transfer, ci doar de o perioadă destinată reculegerii şi progresului duhovnicesc. “Pot să vă spun că părintele Cristian Pomohaci se află canonisit pentru o perioadă la Mănăstirea Afteia, unde, în atmosfera de rugăciune şi de har a sfântului locaş, are posibilitatea reculegerii şi a progresului duhovnicesc. În ceea ce priveşte parohia Moşuni, părintele este în continuare preot paroh, nefiind vorba nicidecum de o decizie de mutare sau de transferare a dânsului din această parohie”, a explicat părintele Florin Spiridon Croitoru.

Categoria: Anchete