Cristian Buşoi: Nu pot să spun cine va ieşi preşedinte. Balanţa nu înclină într-o parte sau alta

Cristian Buşoi: Nu pot să spun cine va ieşi preşedinte. Balanţa nu înclină într-o parte sau alta

Fostul secretar general al PNL, acum candidat la şefia acestei formaţiuni politice a spus la Bistriţa că în jurul lui s-a format o echipă tânără, cei mai mulţi dintre preşedinţii de filiale care îl susţin, 17 la număr, provin din Tineretul Naţional Liberal. El a mai spus că voturile sunt împărţite în filialele judeţene, aşa cum se întâmplă şi în PNL BN, aici unde Turc merge cu Buşoi, prim-vicepreşedinţii cu Orban, iar delegaţii vor vota la congres aşamcum cred ei că e mai bine.

Buşoi vrea un partid tânăr

“ Din cei 17 preşedinţi de filiale care au semnat moţiunea, cei mai mulţi sunt oameni cu care am crescut în Tineretul Naţional Liberal sau chiar oameni mult mai tineri decât noi sau decât Nelu (Ioan Turc – n.r.) sau decât Mugur Cozmanciuc, preşedintele de la Neamţ, sau decât alţi colegi şi care vrem, împreună, să construim un partid al viitorului, pe baze mult mai solide, un partid care nu doar să aibă un aer de tinereţe, de modernitate, pro-european, dar în primul rând să aibă o identitate de partid serios, consistent, de partid care se focusează pe adevăratele probleme ale românilor şi care se concentrează pe o direcţie şi rămâne consecvent pe acea direcţie”, a spus Cristian Buşoi.

OPINII ÎMPĂRŢITE

„Eu cred că, în toate filialele, opiniile sunt împărţite. Nu cred că există nicio filială, poate câteva dar acolo sunt delegaţii mai puţini. În ceea ce priveşte judeţele, în toate organizaţiile noastre sigur că există păreri împărţite şi, oricum, nu există peste tot opinii definitive şi finale. Urmează ca fiecare dintre noi să mergem, să ne expunem punctul de vedere şi moţiunile. Vorbim de un congres cu 5.000 de oameni, un congres foarte mare, în care, până la urmă, opţiunea va fi individuală, a fiecărui delegat.  Cred că e greu în acest moment să spunem că balanţa se înclină într-o direcţie sau alta”, a spus Buşoi.

 

Categoria: Politica