CREȘTEREA SALARIILOR DIN PRIMĂRIE NU INFLUENȚEAZĂ BUGETUL PE 2017 al Bistriței

CREȘTEREA SALARIILOR DIN PRIMĂRIE NU INFLUENȚEAZĂ BUGETUL PE 2017 al Bistriței

Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu a ținut să se întâlnească în această după-amiază cu media din Bistrița, dar și cu corespondeții unor televiziuni naționale sau regionale. Subiectul principal al briefingului de presă a fost creșterea salariilor pentru Executiv dar și pentru angajații primăriei Bistrița.

În ceea ce privește creșterea salariilor pentru primar și cei doi viceprimari, Crețu a explicat că e vorba de o lege organică: ”Legea spune că primarul va avea coeficientul 9, adică 9 salarii minime pe economie, iar viceprimarul – 8. Astea sunt cifre care nu au fost aprobate de Consiliul Local, au fost aprobate prin lege. Referitor la salariul meu, îmi pot permite să-l spun, că-I al meu, se compară mere cu nuci, adică se compară salariul brut de acum cu salariul net dinainte, ceea ce nu este correct. Salariul brut al primarului, din care se scade cam 30%, în noua variantă este de 13.050 lei, în variant veche era de 7920 lei, deci creşterea salariului primarului este de 64% nu de 2 ori, nu de 3 ori, nu de 5 ori”, a menţionat primarul Creţu.
Edilul municipiului a menţionat că la funcţiile de conducere – fără demnitari – cea mai mare creştere o are secretarul municipiului, de 39%, arhitectul şef, directorii executive, adjuncţi etc. avân creşteri mai mici.

Primarul Crețu a explicat că la nivelul bugetului municipiului Bistrița, creșterile salariale care se aplică începând cu data de 1 iulie 2017, reprezintă doar 0,56% .

“Calculul care ne-a rezultat din modificarea salariilor, în creşterea salariilor, pentru o perioadă de 5 luni până la sfârşitul anului, este de 2,589 milioane lei, care se adună la ceea ce aveam înainte, la 38,970 lei, rezultând că aceste cheltuieli de personal pe anul 2017 sunt de 41,559 milioane lei. Rezultă o creştere a salariilor în Primărie de 15,96%. Influenţa creşterii în bugetul primăriei este de 0,56%.

 

 

Categoria: Administratie