CORUPŢIA DIN SPATELE LICITAŢIILOR

CORUPŢIA DIN SPATELE LICITAŢIILOR

Dezvăluirile care zguduie sistemul. Un patron denunță corupția din spatele licitațiilor.

Ies la iveală detalii terifiante despre mafia care acţionează în România cu posibilă protecţie de la cel mai înalt nivel.

Astfel, un patron care a avut de-a face cu Hexi Farma rupe tăcerea şi povesteşte cum sunt trucate licitaţiile în România, cum ajung numai anumite firme să câştige contracte fabuloase cu statul, fără să intereseze pe nimeni dacă ne este pusă în pericol sănătatea, potrivit Antena3.ro

Într-un interviu pentru Antena3, patronul unei companii care a colaborat cu Hexi Pharma, a declarat că, în prezent, ”caietele de sarcină sunt făcute cu dedicație, clar”.

”Oricând se poate aranja sau nu ceva. Nimeni nu poate şti ce aranjamente sunt în spate. De regulă, caietele de sarcini, multe dintre caietele de sarcini, sunt făcute cu dedicaţie clară. În momentul în care începi să-l citeşti , îţi dai seama că e făcut pentru cineva anume. Sunt puţine firme care pot îndeplini acele criterii, unele extrem de aberante. În momentul în care ai citit, îţi dai seama că e cu dedicaţie, pentru cineva”, a spus bărbatul, sub protecția anonimatului.

Totuși, bărbatul a dorit să-și păstreze anonimatul, de teamă că i s-ar putea întâmpla ceva.

Totodată, compania Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale.

Punerea sub acuzare vine după ce patronul firmei, Dan Condrea, și directorul general, Flori Dinu, au fost audiați la Parchet, iar zeci de angajați au dat declarații în fața anchetatorilor.

Mai mult, în urmă cu două zile, compania Hexi Pharma, implicată în scandalul dezinfectanților, a cerut falimentul. Reprezentanții Hexi Pharma au înregistrat, marți, la Tribunalul Bucureşti o cerere de intrare în insolvenţă.

Categoria: Anchete