Copiii participanți la campania „Încurajarea lecturii elevilor de etnie romă din școlile cu comunităţi mari de romi” vor primi cadouri și bani

Copiii participanți la campania  „Încurajarea lecturii elevilor de etnie romă din școlile cu comunităţi mari de romi” vor primi cadouri și bani


 

Campania „Încurajarea lecturii elevilor de etnie romă din școlile cu comunităţi mari de romi” este aproape de final, bibliobuzul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” ajungând în școli gimnaziale  din 11 localități din județul Bistrița-Năsăud, după cum urmează: Josenii Bargaului, Tureac, Năsăud, valea Spinului, Rodna, Budacu de Jos, Budacu de Sus, Petriș, Lechința, Viile Tecii, Șieu Măgheruș și Petru Rareș.

otrivit președintelui si consilierului judetean Emil Neia Lăcătuș, pe data de 10 decembrie, la Biblioteca Județeană, vor fi premiați cei mai buni dintre cei mai buni, adică din cei 17 elevi din fiecare scoala mai sus amintita care au scris cele  mai bune eseuri despre cartea citită, primii trei vor primi și premii în bani.

” Vrem să premiem cât mai mulți elevi romi! Vrem să îi motivăm, să îi convingem că lectura unei cărți este cel mai frumos și mai instructiv lucru din lume, așa că vom aloca bani pentru cât mai mulți participanți la Campania noastră”, spune președintele Emil Neia Lăcătuș.

 

În acest context, presedintele si consilierul judetean, Emil Neia Lăcătuș a ținut să le mulțumească tuturor primarilor care administrează comunele prin care a trecut bibliobusul Bibliotecii Județene ”George Coșbuc”, dar și Inspectoratului Școlar Județean: ” Se cuvine să aduc mulțumiri personale doamnei inspector general Camelia Tabără, domnului inspector pe minoritati Denes Balasz, domnului director al Bibliotecii Judetene Ioan Pintea, si tuturor domnilor primari pe care am să îi pomenesc aici: Vasile Șut, Mircea Romocea, Valentin Grapini, Florin Sandu Simionca, Ilie Uchrenciuc, Lucian Tarniță, Iustian Damian Muntean, Romeo Florian, Sorin Mititean, Ioan Vrancean și Vasile Cocos”.

 

Cu toate acestea, presedintele si consilierul judetean Emil Neia Lăcătuș a ținut să mai facă următoarele precizări: ” Vom da cadouri la toți! E vorba de 250 de elevi romi și cadre didactice  care vor primi, toți, dulciuri și rechizite școlare. De asemenea, toți sunt invitați la o cină festivă la un restaurant din Bistrița, locație unde va avea loc și un spectacol de colinde”, a concluzionat președintele Partidei Romilor Pro Europa, Sucursala Bistrița-Năsăud.

 

Categoria: Politica