Ţepele din sensurile giratorii au ajuns în consiliul municipal

Ţepele din sensurile giratorii au ajuns în consiliul municipal

Faimoasele ţepe apărute peste noapte în sensurile giratorii au fost obiect de replici între consilierii locali şi primarul Creţu în deschiderea şedinţei ordinare din după-amiaza zilei de 28 mai. Pe rând, consilierii liberali s-au arătat ofuscaţi, şocaţi sau pur şi simplu îngrijoraţi de prezenţa acestor ţepuşe de fier din zona a mai multe sensuri giratorii. Au vorbit despre această problemă, Alin Seserman, Gheorghe Tuţă dar şi Alexandru Toniuc.

 

Primarul Creţu, explică…

 

Edilul Bistriţei a explicat după finalizarea interpelărilor că ţepii plantaţi în mai multe sensuri giratorii sunt scut pentru angajaţii primăriei care plantează flori în aceste sensurim apariţie ţepilor respectivi fiind o consecinţă a indisciplinei din trafic a şoferilor de TIR. De altfel, Creţu a mai spus că este vorba de o chestiune temporară, dispozitivele metalice urmând să dispară în câteva săptămâni.

 

Poliţia nu a avizat ţepii

Cel puţin asta reiese dintr-un comunicat al IPJ BN: Urmare a aspectelor sesizate de bistriţeni în media locală, cu privire la montarea dispozitivelor metalice într-un sens giratoriu de pe raza municipiului Bistriţa, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud a demarat procedurile aferente demontării, de îndată, a acestor dispozitive, de către Direcţia de Servicii Publice Bistriţa, întrucât nu a fost solicitat şi obţinut avizul poliţiei rutiere. Conform art. 33, alin. 1 din OUG 195/2002, ,,semnalizările şi amenajările rutiere necesare pe drumurile publice se asigură de administratorul drumului respectiv şi se efectuează numai cu avizul poliţiei rutiere”.

 

Categoria: Administratie