Consiliul Local: Abținerea fostului primar Moldovan îl lasă pe Grigore Avram fără mandat în AGA ADI Deșeuri. CL nu a avizat noua documentație pentru operatorul de salubrizare

Consiliul Local: Abținerea fostului primar Moldovan îl lasă pe Grigore Avram fără mandat în AGA ADI Deșeuri. CL nu a avizat noua documentație pentru operatorul de salubrizare

Ordinea de zi a ședinței extraordinare de consiliu local a fost suplimentată astăzi de către primarul Ovidiu Teodor Crețu cu un proiect de hotărâre privind avizarea Studiului de Fundamentare actualizat precum și a modificărilor aduse Documentației de atribuire prin concesiune a Serviciului Public de Salubrizare, respectiv activitatea de colectare, transport, depozitare și transfer al deșeurilor municipale, inclusiv deșeuri periculoase și managementul stațiilor de transfer și al centrelor de colectare din județul Bistrița-Năsăud.

Pentru că în comisii proiectul a primit aviz nefavorabil, primarul Ovidiu Crețu a precizat că tarifele maximale sunt foarte mari în urban față de mediul rural, astfel că ”propun să dăm mandat lui George Avram să voteze respectiva hotărâre a ADI Deșeuri doar dacă vor fi acceptate diminuarea tarifelor după cum urmează: de la 15,35 la 10,22 pentru o persoană și de la 45,04 lei la 27,68 de lei pentru gospodării”, a precizat Ovidiu Crețu.

Așa cum era de așteptat, atât Diana Morar dar și Ioan Peteleu, ambii din grupul PNL au vorbit și comentat pe marginea respectivului Studiu de Fundamentare, susținând că decizia Executivului este una arbitrară, cerând o scădere mult mai drastică a tarifelor, chiar până la 8 lei, fapt care însă nu a fost agreat.  Creţu a menţionat că propune aceste tarife maximale – din care se va scădea la licitaţie – pentru că, în baza studiilor, în Bistriţa se produc de două ori mai multe deşeuri faţă de mediul rural, astfel că amendamentele municipalităţii ar fi fost acceptabile de către majoritatea din AGA ADI Deşeuri. Concret,  amendamentele primarului Creţu au trecut în plen, în defavoarea unor tarife mai mici propuse de grupul liberal prin vocea Mioarei Seica, însă proiectul în ansamblu a „picat”.

Reamintim faptul că marţi, 12 decembrie, Adunarea Generală a Acţionarilor a ADI Deşeuri Bistriţa-Năsăud va aproba acest Studiu de Fundamentare, însă reprezentantul municipalităţii – administrator George Avram -nu are mandat nici măcar să facă propuneri de diminuare a tarifului maximal de la care va porni licitaţia pentru noul operator de salubrizare.

 

 

Categoria: Administratie, EVENIMENT