Consiliul Județean renunță la defrișarea pădurii de la Tărpiu. Celula 2 va fi amenajată pe vechiul amplasament

Consiliul Județean renunță la  defrișarea pădurii de la Tărpiu. Celula 2 va fi amenajată pe vechiul amplasament

Informația ne-a fost confirmată de vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Țintean, chiar în această după-amiază. El ne-a spus că, după ce în zadar s-a chinuit să explice sătenilor din Tărpiu, motivele cât se poate de pragmatice pentru mutarea celulei 2 în pădurea cu pricina situată deasupra depozitului, dată fiind situația tensionată din zonă, s-a decis construirea celei de-a doua celule pe vechiul amplasament.

” Nu mai facem niciun fel de schimb de terenuri. Gata. Le-am tot explicat că suntem puși în situația de-a recurge la defrișarea celor 10 hectare de pădure, consecință a faptului că o nouă celulă pe care am face-o mai sus de prima ar veni la vale foarte repede ceea ce, într-adevăr, ar reprezenta un dezastru ecologic, un adevărat  dezastru ecologic. Avem acel sol foarte instabil, nu ne putem permite să facem ceva ce ar putea distruge tot ceea ce este la Tărpiu, dar oamenii nu vor pur și simplu. Clar, foarte clar: celula 2 va fi amenajată deasupra primei celule de depozitare. Sunt prea mari tensiunile dar și implicațiile politice”, spune Țintean.

Reamintim faptu că în această dimineață, peste 50 de săteni din Tărpiu au manifestat față de intenția primarului Gheorghe Bălăjan de-a ceda 10 hectare de pădure Consiliului Județean, în vederea amenajării celei de-a doua celule de depozitare a deșeurilor menajere. La eveniment au fost prezenți și consilierii liberali în frunte cu Viorel Martița, reprezentanții Partidului Verde, Cristian Țetcu, Marius Bălan și Ștefan Ambruș  dar și vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Țintean.

Categoria: EVENIMENT