Consiliul Județean BN se împrumută de la bănci pentru plata salariilor și a contribuțiilor la stat a angajaților de la SC ”Protecție și Pază BN” srl.

Consiliul Județean BN se împrumută de la bănci pentru plata salariilor și a contribuțiilor la stat a angajaților de la SC ”Protecție și Pază BN” srl.


Consilierii județeni au aprobat ieri în cadrul ședinței extraordinare de consiliu județean acordarea unui  mandat special reprezentanților Consiliului Județean Bistrița-Năsăud pentru exercitarea atribuțiilor asociatului unic – Județul Bistrița-Năsăud la societatea PROTECȚIE ȘI PAZĂ BISTRIȚA-NĂSĂUD S.R.L., prin care să aprobe contractarea unui credit bancar (overdraft) până la limita sumei de 250.000 lei.

Ce spune nota de fundamentare?

Nota de fundamentare a fost întocmită în baza unei solicitări făcute de SC PROTECȚIE ȘI PAZĂ BISTRIȚA-NĂSĂUD S.R.L: ”Solicitarea are la bază Decizia nr.1 din 04.07.2019 a Consiliului de administrație al societății PROTECȚIE ȘI PAZĂ BISTRIȚA-NĂSĂUD S.R.L prin care s-a aprobat Nota de fundamentare privind contractarea unui credit bancar (overdraft) în valoare maximă de 250.000 lei, și înaintarea acesteia Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, pentru acordarea mandatului special reprezentanților acestuia, în vederea aprobării contractării creditului mai sus menționat, conform prevederilor punctului II, lit.a) din  Anexa la Hotărârea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud nr.47/2018, care prevede că, atribuția privind aprobarea contractării de credite bancare de către PROTECȚIE ȘI PAZĂ BISTRIȚA-NĂSĂUD S.R.L. și constituirea de garanții, poate fi exercitată de către reprezentanții desemnați doar în baza unui mandat special acordat de către autoritatea publică tutelară, respectiv Consiliul Județean Bistrița-Năsăud”, se spune  în documentaţia proiectului.

 

Potrivit celor de la SC ”Protecție și Pază BN” srl, contractarea creditului se impune pentru efectuarea la timp a plății salariilor și contribuțiilor datorate bugetului de stat, până la încasarea contravalorii prestării serviciilor de la clienții societății care au înregistrat întârzieri în plata facturilor.

 

În cadrul ședinței de Consiliu Județean, liberarul Ovidiu Florean a spus că acest credit nu este deloc oportun și nu va vota proiectul de hotărâre: ”Am intervenit ( din păcate, fără succes) în ședința de CJ argumentând că dacă e urmărită respectarea clauzelor contractuale, nu e nevoie de credite . Situația economică a firmei de pază a CJ se agravează, din cauza dobânzilor ulterioare . Când vorbești despre management cu habarniști nu te poți face înțeles .

Categoria: Administratie