CONSILIERII JUDEŢENI au votat premierea lui TIBI UŞERIU

CONSILIERII JUDEŢENI au votat premierea lui TIBI UŞERIU

Astăzi în ședința extraordinară a Consiliului Județean au fost votate și aprobate  următoarele proiecte de hotărâre:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Judeţului Bistriţa-Năsăud pe anul 2017 și a estimărilor pe anii 2018-2020.

2. Proiect de hotărâre privind acordarea Premiului de Excelenţă al judeţului Bistriţa-Năsăud domnului Tiberiu Ușeriu în urma câștigării Maratonului 6633 Arctic Ultra – ediția 2017.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud  aprobat astăzi proiectul de hotărâre privind acordarea Premiului de Excelenţă al judeţului Bistriţa-Năsăud lui Tiberiu Ușeriu, câştigătorul Maratonului 6633 Arctic Ultra – ediția 2017.  Acest premiu va însemna și acordarea sumei de 29.762 lei (brut), respectiv 25.000 lei (net) care este inclusă în proiectul bugetului propriu al județului Bistriţa-Năsăud.

Este al doilea an consecutiv, când persoana propusă pentru acordarea premiului de excelență este Tiberiu Ușeriu. „Acesta a reușit să repete performanța de anul trecut și să câștige Ultra-maratonul Arctic din 2017. Este primul sportiv care reușește să câștige cursa de 566 de kilometri, desfășurată în condiții extreme,doi ani la rând. În data de 17.03.2017, Tiberiu Ușeriu a trecut linia de finiș la ora locală 1:25, la o temperatură de minus 36 de grade, la capatul unei curse de 152 de ore. (…) Condițiile meteo au fost deosebit de dure, participanții având de înfruntat temperaturi extrem de scăzute. În condiții de vânt puternic și ninsoare, senzația reală de frig resimțită este de până la -60 de grade, făcând ca această competiție să fie cea mai dură, cea mai rece și cea mai dificilă competiție de ultra-maraton din lume. Tiberiu Ușeriu a dat dovadă de o dârzenie și o determinare ieșite din comun rămânând în competiție în ciuda faptului că a suferit pe traseu degerături, iar medicii l-au sfătuit să renunțe. Iar efortul i-a fost în final răsplătit, iar Tiberiu Ușeriu a fluturat în final drapelul României la linia de sosire, dincolo de Cercul Polar.

Tiberiu Uşeriu este însă mai mult decât un sportiv, este un om care inspiră. În jurul lui s-a adunat o comunitate care i-a urmărit cu sufletul la gură tentativa reușită încă o dată de a merge până la capăt în cele mai grele condiții imaginabile.

Pe tot parcursul competiției care a început în data de 10.03.2017 Tiberiu Ușeriu a fost urmărit de milioane de oameni, făcând ca în tot timpul acesta să se vorbească cu admirație despre România și despre județul Bistrița-Nasăud”, motivează acest demers iniţiatorul proiectului de hotărâre, preşedintele Emil Radu Moldovan.

Categoria: Administratie