luni, aprilie 6, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Consilierii județeni au votat pentru modernizarea DJ 173 C Bistrița-Budacu de Jos. Ce s-a mai votat astăzi în ședința ordinară?

  Must Read

  Intervenții grele pentru pompierii militari și civili: 5 incendii de vegetație în BN

  Pompierii militari și voluntari intervin la mai multe incendii de vegetație uscată pe raza județului : un...

  Raed Arafat : Ar fi bine să începem să ne acoperim nasul și gura când ieșim în spațiul public

  Secretarul de stat Raed Arafat a transmis duminică un mesaj în care îndeamnă populația să intre...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Consilierii județeni s-au întâlnit astăzi în cadrul ședinței ordinare de pe luna iunie, unul din proiectele de hotărâre discutate făcând referire la aprobarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie şi a indicatorilor tehnico-economici, aferenţi obiectivului: „Modernizare DJ 173 C, km 3+062-6+185, Bistrița-Budacu de Jos, judeţul Bistriţa-Năsăud”

  Valoarea totală a investiţiei, cu TVA, este de 6,4 milioane de lei  lei, din care Construcţii+Montaj reprezintă, cu TVA, 5, 5 milioane de lei lei. Durata de realizare a celor 3 km de drum fiind estimată la 18 luni

  Potrivit documentelor anexate proiectului de hotărâre, drumul investigat, este situat atât în extravilanul municipiului Bistriţa, cât şi în intravilanul respectiv extravilanul comunei Budacu de Jos, judeţul Bistriţa-Năsăud.

  Drumul este construit pe un teren cu panta medie, poziționarea drumului fiind predominant în profil mixt, subordonat sunt segmente cu drum la nivel.

  Tronsonul de drum județean 173C propus spre analiză în acest studiu este modernizat, fiind amenajat cu o structură rutieră suplă (mixturi asfaltice cilindrate la cald). Reabilitarea drumului  reprezintă o necesitate din punct de vedere economic, reducând durata de transport şi, prin urmare, costurile de transport.

  Planeitatea suprafeţei de rulare este necorespunzătoare, iar starea îmbrăcăminții existente conduce la frânări şi accelerări frecvente, la zgomot şi vibraţii etc.

   

   

  Date tehnice: tronsonul are o lungime de  2.961,32 m, cu o lățime a părţii carosabile de 6.00 m (2 benzi de circulaţie de 3 m), cu acostamente de 0.75 m. De asemenea, vor fi executate 6 drumuri laterale,  vor fi amplasate 3 podeţe tubulare, iar alte 7 vor fi reabilitate. În plus, vor fi amenajate 21 de spaţii de acces către proprietăţi.  Vor fi executate şanţuri d epământ pe o lungime de 400 metri şi şanţuri de beton pe 3,2 km, plus drenuri, rigole, amplasare de parapet de siguranţă.  Nu în ultimul rând, se vor amenaja un număr de 30 de curbe în plan.

   

  CE S-A MAI VOTAT ASTĂZI ÎN CONSILIUL JUDEȚEAN?

   

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.
  2. Proiect de hotărâre privind prelungirea detaşării doamnei Cotfas Liliana, începând cu data de 15.06.2018, în funcţia publică de conducere de director executiv al Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al judeţului Bistriţa-Năsăud, pe o perioadă de 6 (şase) luni.
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Monografiei economico-militare a judeţului Bistriţa-Năsăud, ediţia 2018.
  4. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al societăţii „LDP Security” S.R.L. Bistriţa pe anul 2018 şi estimările pe anii 2019-2020.
  5. Proiect de hotărâre privind aprobarea atribuirii unei licențe de traseu pentru servicii de transport public județean de persoane prin curse regulate speciale.
  6. Proiect de hotărâre privind finanţarea primirii în anul 2018 a grupului de tineri din districtul Kyffhäuser, landul Thuringen din Republica Federală Germania, în cadrul schimbului de elevi între judeţul Bistriţa-Năsăud şi districtul Kyffhäuser.
  7. Proiect de hotărâre privind finanțarea proiectului „Procurarea unui autoturism de serviciu, Dacia Duster” pentru funcționarea Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei Glodeni, Republica Moldova.
  8. Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului: “Modernizare DJ 173C, km 3+062-6+185, Bistrița-Budacu de Jos, judeţul Bistrița-Năsăud”.
  9. Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei nr. 2 la Hotărârea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud nr. 21/2018 privind aprobarea organigramei şi a statului de funcţii ale Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, cu modificările şi completările ulterioare.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Intervenții grele pentru pompierii militari și civili: 5 incendii de vegetație în BN

  Pompierii militari și voluntari intervin la mai multe incendii de vegetație uscată pe raza județului : un incendiu in loc. Lunca Ilvei...

  Raed Arafat : Ar fi bine să începem să ne acoperim nasul și gura când ieșim în spațiul public

  Secretarul de stat Raed Arafat a transmis duminică un mesaj în care îndeamnă populația să intre într-o nouă logică: să nu...

  La granițele județului BN cu Suceava, Maramureș, Mureș și Cluj sunt instalate noi filtre

  La solicitarea prefectului județului, Stelian Dolha începând de astăzi, 5 aprilie, au fost instalate echipaje mixte la punctele de intrare...

  APEL PENTRU UN PLAN NAȚIONAL susținut de toate partidele politice PENTRU COMBATEREA EFECTELOR CRIZEI PROVOCATE DE PANDEMIA DE CORONAVIURS

  Scrisoare deschisă adresată președinților partidelor parlamentare: Domnului Ludovic Orban – Președinte PNL Domnului Dan Barna – Președinte USR
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -