CONSILIER DOAR PE HÂRTIE??? Războiul Todea vs CJ continuă!

CONSILIER DOAR PE HÂRTIE??? Războiul Todea vs CJ continuă!

Fostul preşedinte al PP DD, Ştefan Todea nu a fost reprimit nici a doua oară în consiliul judeţean, plenul şedinţei respingând mai multe decizii ale instanţelor de judecată care îi permiteau lui Todea să redevină consilier judeţean. După respingerea proiectului de hotărâre, ex-liderul PP DD a confirmat faptul că a semnat convocatorul de şedinţă, ceea ce înseamnă că în sală au fost prezenţi 32 de consilieri judeţeni.

Reinstalarea fostului preşedinte al PP DD Bistriţa-Năsăud, Ştefan Todea pe funcţia de consilier judeţean va mai avea de aşteptat, astăzi, majoritatea consilierilor judeţeni abţinându-se de la votul proiectului de hotărâre care prevedea acest lucru. Este a doua oară când se întâmplă acest lucru. Cu toate acestea, Todea susţine că a semnat convocatorul de şedinţă, ceea ce înseamnă că în sală se aflau un număr de 32 de consilieri judeţeni.
Înainte de vot, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a explicat care este situaţia lui Ştefan Todea: ” Nu voi răspunde la provocări astfel încât să transformăm ședința într-un circ. Chiar dacă după precedenta ședință domnul Todea a foslosit un limbaj suburban la adresa mea, eu n-o să-i răspund în același fel, cred că e un nivel de civilizație diferit. Consiliul Judeşean  nu este al lui Radu Moldovan, eu nu discut deciziile instanțelor. Când ni s-a comunicat sentința, executivul CJa  inițiat acest proiect, este o situație reglementată parțial de lege. Apare problema punerii în aplicare, ca să nu existe situația penibilă de a avea 32 de consilieri. Nu este decizia preșdintelui CJ cine vine și cine pleacă. Obligația noastră este să aducem în plen această situație, iar cei care decid sunt consilierii județeni”, a spus Moldovan.

După vot, Ştefan Todea a precizat că niciuna din acţiunile sale în justiţie nu a fost îndreptată împotriva consilierilor judeţeni, cel vizat fiind preşedintele Moldovan: ” Nu consilierii județeni sunt de vină. Nu trebuia ca o hotărâre judecătorească definitivă să fie supusă la vot, să judece ei peste, ci doar să ia act și să pună în aplicare. Am fost la DNA, am făcut sesizare și la Parchet. Este abuz în funcție. Voi veni la fiecare ședință să îi aduc aminte președintelui că hotărârile trebuie puse în aplicare. Baronul de aici nu știe nimic, Radu Moldovan e baronul. Am fost convocat telefonic la această ședință, am semnat convocatorul. O să deschid un nou proces în care voi solicita achitarea indemnizațiilor pentru acești ani. Ar trebui să plătească baronul Radu Moldovan din banii lui, că are de unde”

Ștefan Todea a rămas fără mandatul de consilier județean după ce PP DD i-a retras sprijinul politic., locul lui în Consiliul Județean fiind luat de Ciprian Breșfelean, toate acestea întâmplându-se în primăvara anului 2013, mai precis în luna martie. Nemulțumit și frustrat de faptul că a fost unul dintre politicienii locali care au pus pe picioare fantomaticul PP DD, Todea s-a adresat instanței pentru a-și rezolva situația. Cert, după un proces lung, decizia judecătorilor bistrițeni a fost una în favoarea fostului lider PP DD BN.

Categoria: Administratie