Conservatorii bistrițeni sunt pentru fuziunea cu PLR

Conservatorii bistrițeni sunt pentru fuziunea cu PLR

Situaţie extrem de tensionată în PC-ul lui Dan Voiculescu. În plină luptă pentru putere cu Cristian Popescu Piedone & co, Daniel Constantin, liderul renegat al partidului, forţează fuziunea cu PLR-ul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Propolitica a vrut să afle care este situația la nivelul județului Bistrița-Năsăud, aici unde după demisia lui Iulian Stroe, devenit consilier județean independent, conducerea filialei a fost luată de Constantin Brașoveanu.

Potrivit celor spuse de Brașoveanu, conservatorii bistrițeni ar sprijin o fuziune cu Partidul Liberal Reformator, acest lucru urmând să fie stabilit la o ședință a Biroului Politic Județean, convocată pentru ziua de luni, 16 martie.

 

După condamnarea la închisoare a lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, Daniel Constantin s-a rupt total de părintele său politic, ceea ce a declanşat o serie de atacuri din partea taberei Piedone, care a încercat să speculeze momentul pentru a prelua conducerea partidului, anunţându-şi în acelaşi timp propria ruptură de Dan Voiculescu, titrează stiripesurse.ro.

Într-un astfel de context, Daniel Constantin încearcă fuziunea dintre PLR-ul lui Călin Popescu Tăriceanu, cu care a ajuns la un acord de principiu. Astfel, Biroul Executiv Central al PC a validat marţi, prin vot, iniţierea negocierilor cu PLR în vederea realizării unei fuziuni, termenul limită pentru luarea unei decizii finale în această chestiune fiind 24 martie.

Daniel Constantin are de gând să schimbe numele partidului, sigla şi tot ceea ce amintea de Dan Voiculescu, al cărui trust de presă a declanşat o adevărată campanie împotriva sa.

„Votul de astăzi înseamnă două săptămâni de negocieri, două comisii (una de la PLR şi una de la PC) care se vor aşeza la masă pentru a vedea dacă există un consens. Pe 24 martie ne vom reuni şi, dacă va exista un consens, se va declanşa un congres care va alege un preşedinte al partidului nou creat. Noul partid, dacă se va crea, va participa la alegeri pe liste proprii. Prin fuziune vom deveni al treilea pol politic”, a declarat Daniel Constantin, la Gândul Live, adăugând că noua formaţiune se va poziţiona ca partid de centru-dreapta, membru în grupul liberalilor europeni.

 

Categoria: Politica Locala