Confruntări între imigranţi şi forţele de ordine ungare au loc la frontiera dintre Ungaria şi Serbia

Confruntări între imigranţi şi forţele de ordine ungare au loc  la frontiera dintre Ungaria şi Serbia

 

https://youtu.be/ZgurrLnF6AE

 

Confruntări între imigranţi şi forţele de ordine ungare au izbucnit miercuri după-amiază la punctul de trecere Roszke, la frontiera dintre Ungaria şi Serbia, după ce unii imigranţi au încercat să pătrundă forţat pe teritoriul ungar. Ministrul ungar de Externe a cerut, ulterior, autorităţilor sârbe să ia măsuri urgente pentru a opri imigranţii agresivi, relatează mediafax.ro.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a cerut autorităţilor sârbe să ia măsuri urgente pentru a opri imigranţii agresivi care încearcă să pătrundă cu forţa în Ungaria, informează MTI.

Peter Szijjarto l-a sunat pe omologul său sârb, Iviţa Dacici, după violenţele produse miercuri la frontiera dintre Serbia şi Ungaria.

Szijjarto a cerut acţiuni urgente din partea autorităţilor sârbe.

Ca reacţie la violenţe, Ministerul ungar de Externe a trimis o notă diplomatică de protest Guvernului Serbiei.

Un grup de imigranţi agresivi au doborât poarta metalică instalată în gard la punctul vamal Roszke, încercând să intre forţat în Ungaria, anunţă Poliţia ungară.

Imediat, în locul porţii a fost creat un cordon al forţelor de ordine ungare.

Imigranţii extracomunitari aflaţi practic pe teritoriul Serbiei au atacat forţele de ordine ungare cu pietre şi sticle.

Tunurile cu apa au fost puse in functiune cand imigrantii au reusit sa patrunda prin gardul de sarma ghimpata prin punctul de trecere la frontiera de la Roszke. Politia ungara sustine ca actionarea tunurilor a fost o masura de control a multimii, care arunca cu sticle de apa. Nu exista rapoarte privind eventuale raniri, insa unele persoane lacrimau, dupa utilizarea gazelor lacrimogene. Publicatia elena Enikos scrie, in acelasi timp, ca doua companii germane refuza sa livreze sarma ghimpata Ungariei. Tara a ridicat deja gardul la granita cu Serbia si marti si-a anuntat intentia de a ridica unul si la granita cu Romania, initiativa puternic criticata la Bucuresti .Incidente similare au avut loc şi la punctul de trecere Horgos.

Categoria: EVENIMENT