Concurenţă dură şi fără scrupule: Pâinea de Chiochiş, refuzată de marii retaileri şi aruncată pe jos la Beclean.

Concurenţă dură şi fără scrupule: Pâinea de Chiochiş, refuzată de marii retaileri şi aruncată pe jos la Beclean.

Afacerea pâinii fără amelioratori de la Chiochiş, o primă iniţiativă a Cooperativei „Zestrea” gândită de primarul Vasile Silaşi pentru a ajuta fermierii de pe valea Meleşului, pare să nu fie pe placul concurenţei dar nici pe cel al marilor retaileri.

O spune chiar primarul Silaşi, cel care a încercat să plaseze singura pâine fără amelioratori în marile magazine, dar fără succes: „ Nu credeam că această lume a panificaţiei să aibă atâte încrengături, atâtea interese, care mai de care, atât economice, cât şi politice. Din păcate, nu am reuşit să ne impunem, deşi, am avut foarte multe contacte cu retaileri din Bistriţa, am fost refuzaţi elegant. Nu există o dorinţă evidentă pentru a comercializa pâinea noastră”, spune Silaşi.

Un exemplu de retailer care a refuzat direct propunerea venită din partea Cooperativei „Zestrea” este cel al „Kaufland” care a motivat refuzul spunând că firma cu comercializează produse de panificaţie de la producători locali.

„ Cu toate acestea, noi vindem în continuare la magazinele mici ale văii Meleşului, sigur, la vară, vom trage linia şi vom vedea cât suntem de rentabili. Tot atunci vom decide dacă mai continuăm sau închidem afacerea”, explică Vasile Silaşi.

Silaşi mai spune că în magazinele unde ajunge pâinea de Chiochiş, aceasta este cumpărată, oamenii o caută pentru e o pâine sănătoasă, fără amelioratori, probabil că asta deranjează”, a mai menţionat primarul din Chiochiş.

Concurenţă dură şi fără scupule

În privinţa magazinelor din oraşul Beclean, situaţia este în felul următor: „ Deşi a fost primită foarte bine, acum, unii patroni îmi spun că nu mai vor să vândă această pâine. La unul din magazine am avut o experienţă neplăcută cu unul din producători şi, care ne-a aruncat pâinea pe jos”, a conchis primarul Silaşi.

Reamintim că pâinea de la Chiochiş este făcută  după o reţetă tradiţională din zonă, care este secretă, pentru pâinea în cauză se folosesc doar ingrediente din sat, iar aditivii lipsesc. În brutărie se produc în jur de 1.000 de pâini pe zi. Primarul a creat până acum şapte locuri de muncă, urmând să fie în total zece localnici angajaţi. Pentru această pâine se foloseşte făină produsă la o moară din oraşul Beclean. O astfel de pâine costă 2,5 lei sau 6 lei (cea de aproape două kilograme).

Categoria: EVENIMENT

Comentarii

 1. John
  John 20 februarie, 2018, 15:55

  Branduiţi-o oficial şi expediaţi-o în alte ţări. Apoi, dezvoltaţi-vă afacerea în ţările care au acceptat-o. Plecaţi de la mai puţin dar se va strânge “mult” (inclusiv admiraţie!)

  Raspunde
 2. Magda
  Magda 16 februarie, 2018, 23:57

  Sa aduca la Bucuresti…

  Raspunde
 3. Stefan Prisacaru
  Stefan Prisacaru 12 februarie, 2018, 10:09

  Painea cu amelioratori e cancerígena, amelioratori sunt facuti din pene de gaine, copite de animales, si uni acizi toxici; stiu bine acest lucru pentru ca sunt brutar de meserie si fac paine din anu 1973 , am lucrat si in Turcia, Spania la paine si stiu ce otrava se pune in paine; mai pun si gluten ce e facut din petrol !

  Raspunde
  • DanyJohn
   DanyJohn 18 februarie, 2018, 00:26

   Spui tampenii! Am facut o scoala de 3 ani in morarit si panificatie si nu am auzit in viata mea de asemnea aberatii! Gluten din petrol? Serios? Fainiile acelea de care vorbesti dumnetea, sunt exclusiv folosite pentru hrana animalelor. Daca ati facut asa ceva, cu siguranta a fost o ilegalitate si ar trebui sa fiti tras la raspundere. Noi la paine turceasca foloseam reteta lor: faina alba de grau, faina de soia (proteina), sare si drojdie. Desigur ca unii producatori adauga tot felul de aditivi alimentari si coloranti, conservanti. Unele din aceste substante pot fi daunatoare in timp, pot facilita chiar si aparitia cancerului. Dar painea, are totusi cele mai putine substante nocive. Mai periculoase sunt fructele turcesti care sunt stropite cu THIABENDAZOL – IMAZALIL sau E233. Acesta ataca direct ficatul si rinichii.

   Raspunde
 4. Viorel
  Viorel 11 februarie, 2018, 14:52

  Nu stie sa isi promoveze produsul, nu ii ofera o identitate care sa fie perceputa de consumator, iar daca nimeni nu vrea sa ii comercializeze painea,atunci de ce nu deschide 2 sau 3 locatii proprii unde sa mai vanda si alte produse locale, lapte,cascaval etc si cafea

  Raspunde
 5. Balan Marius -ecologist PV
  Balan Marius -ecologist PV 11 februarie, 2018, 13:08

  Ce prostalai ! No mancati amelioratori si plamadeala congelata !Reteta romaneasca nu va mai prieste. No infundati spitalele, daca asta vreti !

  Raspunde

Scrie un comentariu

Email-ul nu va fi publicat, dar este obligatoriu pentru comentarii.
Campurile oblicatorii sunt marcate cu *