miercuri, aprilie 1, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Concurenţă dură şi fără scrupule: Pâinea de Chiochiş, refuzată de marii retaileri şi aruncată pe jos la Beclean.

  Must Read

  Decesul de la Ilva Mică este confirmat de primarul Aurel Horea. El nu știe dacă e vorba de o moarte cauzată de Covid 19

  Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horia a confirmat faptul că are un deces în comuna pe...

  Paza bună, trece primejdia rea. Primul reportaj de pe granița cu SUCEAVA

  Paza bună trece primejdia rea, spune o vorbă străveche, una mai degrabă moldovenească decât ardelenească. Cum...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Afacerea pâinii fără amelioratori de la Chiochiş, o primă iniţiativă a Cooperativei „Zestrea” gândită de primarul Vasile Silaşi pentru a ajuta fermierii de pe valea Meleşului, pare să nu fie pe placul concurenţei dar nici pe cel al marilor retaileri.

  O spune chiar primarul Silaşi, cel care a încercat să plaseze singura pâine fără amelioratori în marile magazine, dar fără succes: „ Nu credeam că această lume a panificaţiei să aibă atâte încrengături, atâtea interese, care mai de care, atât economice, cât şi politice. Din păcate, nu am reuşit să ne impunem, deşi, am avut foarte multe contacte cu retaileri din Bistriţa, am fost refuzaţi elegant. Nu există o dorinţă evidentă pentru a comercializa pâinea noastră”, spune Silaşi.

  Un exemplu de retailer care a refuzat direct propunerea venită din partea Cooperativei „Zestrea” este cel al „Kaufland” care a motivat refuzul spunând că firma cu comercializează produse de panificaţie de la producători locali.

  „ Cu toate acestea, noi vindem în continuare la magazinele mici ale văii Meleşului, sigur, la vară, vom trage linia şi vom vedea cât suntem de rentabili. Tot atunci vom decide dacă mai continuăm sau închidem afacerea”, explică Vasile Silaşi.

  Silaşi mai spune că în magazinele unde ajunge pâinea de Chiochiş, aceasta este cumpărată, oamenii o caută pentru e o pâine sănătoasă, fără amelioratori, probabil că asta deranjează”, a mai menţionat primarul din Chiochiş.

  Concurenţă dură şi fără scupule

  În privinţa magazinelor din oraşul Beclean, situaţia este în felul următor: „ Deşi a fost primită foarte bine, acum, unii patroni îmi spun că nu mai vor să vândă această pâine. La unul din magazine am avut o experienţă neplăcută cu unul din producători şi, care ne-a aruncat pâinea pe jos”, a conchis primarul Silaşi.

  Reamintim că pâinea de la Chiochiş este făcută  după o reţetă tradiţională din zonă, care este secretă, pentru pâinea în cauză se folosesc doar ingrediente din sat, iar aditivii lipsesc. În brutărie se produc în jur de 1.000 de pâini pe zi. Primarul a creat până acum şapte locuri de muncă, urmând să fie în total zece localnici angajaţi. Pentru această pâine se foloseşte făină produsă la o moară din oraşul Beclean. O astfel de pâine costă 2,5 lei sau 6 lei (cea de aproape două kilograme).

  - Advertisement -

  6 COMENTARII

  1. Branduiţi-o oficial şi expediaţi-o în alte ţări. Apoi, dezvoltaţi-vă afacerea în ţările care au acceptat-o. Plecaţi de la mai puţin dar se va strânge „mult” (inclusiv admiraţie!)

  2. Painea cu amelioratori e cancerígena, amelioratori sunt facuti din pene de gaine, copite de animales, si uni acizi toxici; stiu bine acest lucru pentru ca sunt brutar de meserie si fac paine din anu 1973 , am lucrat si in Turcia, Spania la paine si stiu ce otrava se pune in paine; mai pun si gluten ce e facut din petrol !

   • Spui tampenii! Am facut o scoala de 3 ani in morarit si panificatie si nu am auzit in viata mea de asemnea aberatii! Gluten din petrol? Serios? Fainiile acelea de care vorbesti dumnetea, sunt exclusiv folosite pentru hrana animalelor. Daca ati facut asa ceva, cu siguranta a fost o ilegalitate si ar trebui sa fiti tras la raspundere. Noi la paine turceasca foloseam reteta lor: faina alba de grau, faina de soia (proteina), sare si drojdie. Desigur ca unii producatori adauga tot felul de aditivi alimentari si coloranti, conservanti. Unele din aceste substante pot fi daunatoare in timp, pot facilita chiar si aparitia cancerului. Dar painea, are totusi cele mai putine substante nocive. Mai periculoase sunt fructele turcesti care sunt stropite cu THIABENDAZOL – IMAZALIL sau E233. Acesta ataca direct ficatul si rinichii.

  3. Nu stie sa isi promoveze produsul, nu ii ofera o identitate care sa fie perceputa de consumator, iar daca nimeni nu vrea sa ii comercializeze painea,atunci de ce nu deschide 2 sau 3 locatii proprii unde sa mai vanda si alte produse locale, lapte,cascaval etc si cafea

  4. Ce prostalai ! No mancati amelioratori si plamadeala congelata !Reteta romaneasca nu va mai prieste. No infundati spitalele, daca asta vreti !

  Comments are closed.

  - Advertisement -

  Latest News

  Decesul de la Ilva Mică este confirmat de primarul Aurel Horea. El nu știe dacă e vorba de o moarte cauzată de Covid 19

  Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horia a confirmat faptul că are un deces în comuna pe care o administrează, fiind vorba...

  Paza bună, trece primejdia rea. Primul reportaj de pe granița cu SUCEAVA

  Paza bună trece primejdia rea, spune o vorbă străveche, una mai degrabă moldovenească decât ardelenească. Cum ne „păzim” noi la granița...

  Alte 40 de pachete cu alimente au fost livrate unor bunici de Asociația ”Împarte Bucurie”

  Voluntarii Asociației ”Împarte Bucurie” au ajuns în aceste zile în mai multe localități unde au dus pachete cu alimente și medicamente...

  Apel din partea prefectului Stelian Dolha către toate firmele ce pot ajuta autoritățiile să producă echipamente medicale sau biocide

  Prefectul județului Stelian Dolha face un apel la toate firmele din județ care pot ajuta autoritățile prin producția de echipamente...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -