Comisia pentru organizarea referendumului de la Sângeorz Băi aprofundează legislația și așteaptă instrucțiuni de la AEP

Comisia pentru organizarea referendumului de la Sângeorz Băi aprofundează legislația și așteaptă instrucțiuni de la AEP

Comisia pentru coordonarea activităţilor de organizare și desfășurare a referendumului local pentru demiterea primarului oraşului Sângeorz-Băi, constituită prin OP nr. 293 din 31.10.2017, s-a întrunit în 2 ședințe de lucru, în 8 și 20 noiembrie.

Potrivit comunicatului transmis de secretariatul Comisiei, președinte a fost ales judecătorul Alin Lenuț Pop. Pentru un mod de lucru unitar, au fost făcute propuneri care au fost cuprinse în Procedura de lucru a comisiei, procedură care va fi supusă aprobării în ședința următoare. De asemenea, au fost studiate și discutate o parte a documentelor primite de la prefectul județului.

“Având în vedere că referendumul pentru demiterea primarului este o noutate la nivel județean, 3 din cei 4 membri ai comisiei au solicitat o perioadă de studiu aprofundat al legislației și jurisprudenței în domeniu. Pe lângă cele precizate, pentru desfășurarea activităților, așteptăm de la Autoritatea Electorală Permanentă, Instrucțiunile și măsurile care trebuie luate pentru desfășurarea în bune condiții a referendumului local. Instrucțiunile au fost solicitate prin intermediul Instituției Prefectului”,se arată în comunicatul remis redacţiei.

Următoarea ședință a fost stabilită pentru data de 27 noiembrie.

Categoria: Administratie