Comisia Europeană a întrerupt din nou plățile pentru POSDRU

Comisia Europeană a întrerupt din nou plățile pentru POSDRU

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a fost notificat de Comisia Europeană cu privire la întreruperea termenului de plată pentru cererea intermediară transmisă în 31 decembrie 2015, care conține cheltuieli efectuate de către beneficiari după luna august 2012.

Motivele întreruperii vizează deficiențe în funcționarea sistemului de management și control al POSDRU, deficiențe legate de procedurile de selecție a proiectelor și verificările de prim nivel realizate de Autoritatea de Management și Organismele Intermediare aflate în subordinea Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, respectiv Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, se arată într-un comunicat al MFE, citat de Agerpres.

„Analizăm această situație și suntem în legătură cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a identifica și lua măsurile necesare pentru ameliorarea funcționării sistemelor de gestionare și control aferente POSDRU și pentru verificarea cheltuielilor efectuate de beneficiari. Această experiență ne confirmă că schimbarea radicală a modului de abordare cu privire la finanțările 2014 — 2020 este necesară”, a precizat ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu.

Deficiențele au fost constatate în cursul misiunii de audit a Direcției Generale Ocupare din perioada 21 octombrie — 10 noiembrie 2015.

http://adevarulfinanciar.ro

 

Categoria: ECONOMIE-FINANŢE