Comisarul-şef Ciprian Buta vrea să devină şeful DGA Bistriţa-Năsăud

Comisarul-şef Ciprian Buta vrea să devină şeful  DGA Bistriţa-Năsăud

 

Comisarul-şef Ciprian Buta vrea să devină şeful  Serviciului Judeţean al Direcţiei Generale Anticorupţie Bistriţa-Năsăud. Cu toate acestea, GAZETA DE BISTRIŢA scrie că numele acestuia apare în cazul ”Mafiei din poliţia bistriţeană”, Mureşan, Hasnaş şi Cloşcă dar şi a fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, Adriana Moldovan şi nu numai.

Conform unui anunţ publicat pe site-ului Direcţiei Generale Anticorupţie din data de 30 mai 2017, ”Afacerile Interne” din cadrul MAI organizează un concursîn vederea încadrării din sursă internă, din rândul ofiţerilor de poliţie care îndeplinesc condiţiile legale, pentru postul de şef serviciu la Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud. Pentru a participa la concurs, ofiţerii de poliţie interesaţi trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii: să fie absolvenţi de studii universitare de licenţă, de lungă durată, cu diplomă de licenţă sau absolvenţi de studii superioare de licenţă, ciclul I de studii universitare, să fie absolvenţi de studii postuniversitare sau studii universitare de master în domeniul management sau în specialitatea studiilor funcţiei de bază sau de studii universitare de lungă durată, să fie declaraţi „apt medical” şi „apt” la evaluarea psihologică organizată în acest scop, să nu fie cercetaţi disciplinar, să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de aceştia să nu fie pusă în mişcare acţiunea penală în condiţiile Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, să fi obţinut calificativul de cel puţin „bine” la ultimele două evaluări anuale de serviciu, să aibă cel puţin 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei şi să aibă cel puţin 3 ani vechime în specialitatea structurii pentru care se organizează concurs.

De asemenea trebuie să aibă gradul profesional minim de inspector principal de poliţie, să deţină certificat sau autorizaţie de acces la informaţii clasificate. Concursul se va desfăşura în data de 28.06.2017, începând cu ora 11.00, la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie din municipiul Bucureşti.

În prezent Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, este condus interimar de către comisarul Ioan Marian Feierdi.Structura a fost înfiinţată în anul 2005, primul şef a fost cms.şef Ioan Bugnar, au urmat apoi comisarii şefi Adrian Repede şi Marius Sorin Şipoş, acesta din urmă ieşind la pensie.

Având în vedere misiunea de bază a acestui organism, prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului ministerului de interne, profilul viitorului şef al serviciului ar trebui să fie unul fără pată şi cusur, o persoană deasupra oricăror suspiciuni privind integritatea sa morală.

 

Numele lui Buta, implicat în cazul procuroarei Moldovan

Aflarea veştii că, unul din pretendenţii la fotoliul de şef al structurii judeţene anticorupţie este cms.şef Ciprian Buta, a trezit zâmbete ironice şi rumoare în rândul personalului structurilor MAI din judeţ, dar şi anumite comentarii legate de scandalurile cu iz de corupţie în care numele lui a fost implicat, atât în perioada când a ocupat funcţia de comandant al Poliţiei Năsăud, dar şi în ultima funcţie, de demnitate publică deţinută, adjunct al şefului IPJ BN.

MAI MULTE PE:

Surprize, surprize! Cu scheleţi în dulap, comisarul şef Cipri Buta se vrea în fruntea Anticorupţiei din Bistriţa-Năsăud

Categoria: Dezvaluiri