Colonelul Mircea Gologan a preluat comanda Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”.

Colonelul Mircea Gologan a preluat comanda Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”.

Prefectul județului OVIDIU-VICTOR FRENȚ și subprefectul județului CIPRIAN CECLAN-OPREA au fost prezenți la Palatul Culturii la predarea comenzii Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Balan”. Steagul de luptă a trecut din mâinile domnului colonel Iulian Berdilă în cele ale domnului colonel Mircea Gologan. Prefectul județului OVIDIU-VICTOR FRENȚ a înmânat colonelului Berdilă o Diplomă de Onoare din partea Instituției prefectului . După intonarea Imnului naţional, general de brigadă dr. Nicolae Tonu, locţiitorul comandantului Diviziei IV Infanterie „Gemina”, a dat citire celor două ordine de ministru al Apărării Naţionale prin care col. Iulian Berdilă va ocupa funcţia de şef al Direcţiei Planificare Strategică din Statul Major General, iar col. Mircea Gologan devine noul comandant al Brigăzii 81 Mecanizată.

 

PREFECTUL OVIDIU FRENŢ:

 

“În seara de joi 27 iulie 2017 am participat la Concertul de gală dedicat Zilei Imnului Național, organizat de Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” și găzduit de Biserica evanghelică Bistrița. Am stat alături de dl.colonel Berdilă și am ascultat împreună, cu plăcere, Formația de Muzică Militară a garnizoanei interpretând acordurile muzicii lui Strauss și Sostacovich.
Mă gândeam atunci câtă pace există în jur și poate noi nu știm să ne bucurăm de ea, dacă Comandantul Brigăzii 81 Mecanizate și Prefectul județului pot să aibă o seară atât de liniștită și de frumoasă în biserica evanghelică. Și mi-am mai zis că și dacă pacea aceasta rămâne, experiența și cunoștințele militare ale domnului colonel nu au cum să stea prea mult timp depozitate într-o biserică evanghelică printre cântece celebre de promenadă. Am intuit corect. Abilitățile dl.Berdilă îl recomandă și îl duc spre alte provocări. Îi urez succes spre binele domniei sale și spre siguranța noastră colectivă.
Să ne revedem sănătoși în vremuri de pace !

În comparație cu alte vremuri demult apuse, armata și comandanții ei nu rămân doar niște ornamente locale, regionale și de periferie.
Astăzi armata și comandanții ei sunt pregătite la nivelul cel mai înalt, cunosc armamentul de ultimă generație și îndeplinesc cu brio cele mai delicate misiuni în teatrele de operatiui internaționale. Pe vremuri ne uitam cu drag la filmele americane cu si despre conficte militare.
Astăzi armata noastră și comandanții ei co-regizează și joacă în aceste filme de-adevăratelea.
Cei doi colonei din față noastră sunt astfel de actori cu care ne mândrim.
Atentatele teroriste lașe îndreptate împotriva populației civile, ca cel de aseară din Barcelona, ne fac să ne treacă fiorii și instinctiv să ne poziționăm cu toții mult mai aproape de armată și forțele de siguranță și ordine.

 

Dl. colonel Mircea Gologan,

Vă asigur dintru început de sprijinul meu și al Instituției prefectului. Ușa mea vă este deschisă .
Vă urez atingerea obiectivelor propuse și ședere plăcută la Bistrița! “

 

Categoria: EVENIMENT