Colocviile „George Coşbuc” au ajuns la ediţia cu numărul 33. La Bistriţa vin poeţi din Cernăuţi şi Uzdin, Serbia

Colocviile „George Coşbuc” au ajuns la ediţia cu numărul 33. La Bistriţa vin poeţi din Cernăuţi şi Uzdin, Serbia

Timp de două zile, scriitori din întreaga ţară sunt aşteptaţi să participe la ediţia cu numărul 33 a uneia dintre cele mai vechi manifestpri literare dedicate bardului de la Hordou: Festivalul Naţional de Poezie „George Coşbuc”.

Potrivit celui care timp de trei decenii a pus suflet şi bani la organizarea acestui festival, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Alexandru Câţcăuan, evenimentul programat a se desfăşura între 12 şi 13 octombrie, aduce la Bistriţa poeţi şi critici literari din întreaga ţară dar şi din Diasporă. E vorba de scriitorul Vasile Barbu din Voivodina, Uzdin (Serbia) dar şi de Vasile Bâcu, preşedintele Societăţii „Mihai Eminescu” din Cernăuţi, Ucraina.

Nu vorm lipsi de la apel nici ieşenii Valeriu Stancu şi Emilian Marcu, Eugen Nistor , Valentin Marica şi Lazăr Lădariu de la Târgu Mureş, Victor Munteanu de la Bacău, Vasile Muste din Sighetul Marmaţiei.

80 de volume de poezie au intrat în concurs

În ceea ce priveşte organizarea concursului naţional de poezie, juriul format din Olimpiu Nuşfelean, Virgil Raţiu, Vasile Muste, Valeriu Stancu şi George Vulturescu a avut de jurizat asupra a numai puţin de 80 de volume de poezie trimise din întreaga ţară.

De asemenea, în cadrul manifestprilor, joi la Biblioteca Judţeeană va avea loc Colocviul „George Coşbuc şi Marea Unire”, moderatori fiind Olimpiu Nuşfelean şi Andrei Moldovan.

Finalul evenimentului este dedicat festivităţii de premiere a laureaţilor şi unui recital din lirica coşbuciană.