COLDEA, sri şi comisia specială de verificare. Ce spune un ofiţer de informaţii din Bistriţa?

COLDEA, sri şi comisia specială de verificare. Ce spune un ofiţer de informaţii din Bistriţa?

Suspendarea prim-adjunctului SRI, Florian Coldea şi constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale a acestuia, constituire dispusă de directorul SRI, Eduard Hellwig, este un adevărat cutremur pentru serviciile secrete din România.

Oricum, seismul nu şi-a produs încă toate efectele, replicile urmând să se simtă în întregul sistem de informaţii din România.

Potrivit fostului şef al faimosului serviciu cunoscut sub numele de “doi şi-un sfert” BN , ofiţerul de informaţii Zaharia Cotoc, în termeni militari, punerea la dispoziţie înseamnă următoarele: “Având în vedere gravitatea faptelor, practic, este scos de la butoane, i se iau cheile de la birou , de la fişet, documentele ,tot . Eşti supravegheat, nu mai ai nici o atribuţie. Este o formulă elegantă de concediere a unui om de calibrul lui Coldea… Aştept reacţiile partenerului strategic, să nu uităm că Florian Coldea a fost lăudat de  şeful FBI, preşedintelui Iohannis. Urmează zile fierbinţi pentru serviciile secrete din România”, explică Cotoc.

citeşte şi:

Ghiţă, SRI, DNA şi cele trei teoreme clasice

 

Categoria: EVENIMENT