Codul Silvic va fi modificat astfel încât să prevadă mecanismele de asigurare a lemnului de foc pentru populaţie

Codul Silvic va fi modificat astfel încât să prevadă mecanismele de asigurare a lemnului de foc pentru populaţie

Codul Silvic va fi modificat astfel încât să prevadă mecanismele de asigurare a lemnului de foc pentru populaţie, pentru a nu se repeta situaţia de anul trecut, a anunţat deputatul Doina Pană, în cadrul unei conferinţe de presă.
„Am scris două scrisori deschise Guvernului Cioloş legat de lemnul de foc, legat de măsurile pe care trebuie să le ia. A fost aşa, un strigăt în deşert, pentru că nu s-a întâmplat nimic. Ştiţi că pentru prima dată în Codul Silvic noi am prevăzut un alineat care spune de asigurarea cu prioritate a lemnului de foc pentru populaţie. Dar pentru că în Codul Silvic sunt numai principii, iar prin legislaţia subsecventă, prin normele de aplicare se spune cum, au scos o horărâre de Guvern atât de defectuoasă încât au acutizat criza lemnului de foc, au explodat preţurile.
Am făcut o excepţie şi ca, indiferent ce guvern vine, să nu mai poată face lucrul acesta, să nu dea o hotărâre care să dea aceleaşi efecte, modificăm Codul Silvic”, a explicat parlamentarul PSD.
Doina Pană a menţionat că proiectul de modificare a Codului Silvic este în Senat, iar până la 1 iulie va trece şi de Camera Deputaţilor, actul normativ urmând să conţină exact „punct cu punct” tot ceea ce trebuie făcut pentru asigurarea lemnului de foc pentru populaţie.

Categoria: Politica