miercuri, aprilie 8, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Clubul Sportiv „GLORIA 2018” Bistrița-Năsăud se înființează pe 25 aprilie. Culorile noului club sunt roșu și negru, asemănătoare cu cele ale celebrului AC Milan

  Must Read

  Petiție online inițiată de un medic bistrițean din SJU, cu experiență în ATI: „Avem șanse egale in fata absurdului ca doua frunze in fata...

  O petiție online inițiată de un medic bistrițean scoate la iveală o problemă legată de deciziile luate...

  Deputat Ionuț Simionca: Sărbătorim Ziua Mondială a Sănătății, mult mai conștienți de importanța acestui domeniu pentru noi.

  Vreau să le mulțumesc medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal auxiliar din spitalele din Bistrița-Năsăud, de la...

  Primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical.

  Este vorba despre un ambulantier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Clubul Sportiv ”Gloria 2018” Bistrița-Năsăud, entitate sportivă care se va afla în subordinea Consiliului Județean, va fi înființată în baza unei hotărâri de consiliu județean inițiată de președintele Radu Moldovan. Clubul Sportiv „GLORIA 2018” promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile și probele sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice.

  În nota de fundamentare, propunerea înfinţării clubului sportiv în subordinea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud este motivată şi de faptul că, în ultimii ani, consiliul judeţean s-a implicat activ în sprijinirea sportului prin contractele de susţinere financiară acordate echipei de handbal din cadrul Clubului Sportiv Municipal Bistrita, prin alocarea de sume pentru domeniul sport în cadrul proiectelor acordate prin finanțări nerambursabile, precum și prin participarea în calitate de organizatori sau coorganizatori la diferite competiţii internaţionale care au contribuit la promovarea judeţului pe plan național şi internaţional. Prin politica adoptată pentru domeniul sport, Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a promovat cu prioritate ramurile/disciplinele sportive de tradiţie la noi în judeţ, respectiv handbal şi atletism, încercând totodată să aducă în actualitate şi un sport declarat în anul 2014 ca fiind sport naţional, respectiv oina, pentru care este aprobat Programul naţional „Redescoperă oina”. Astfel, Programul național „Redescoperă oina” poate fi sprijinit de stat, de structuri ale administrației centrale, de organizații neguvernamentale și de structuri ale administrației locale, în vederea promovării jocului de oină ca sport național al României.

   

   

  Radu Moldovan: ”  Având în vedere cele prezentate, concluzionăm că este necesară asigurarea continuităţii proiectelor de dezvoltare a sportului asumate de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin înfiinţarea Clubului Sportiv „GLORIA 2018” Bistrița-Năsăud”

   

  Denumire și scop

   

   

  Denumirea propusă pentru instituţia publică nou înfiinţată în subordinea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud este Club Sportiv “GLORIA 2018” Bistriţa-Năsăud, iar sediul social al instituției publice se află în municipiul Bistrița, str.Piața Petru Rareș, nr.1-2, et.1, camera 6, județul Bistrița-Năsăud.

  Scopul Clubului Sportiv „GLORIA 2018” Bistrița-Năsăud îl constituie organizarea și administrarea de activități sportive pentru comunitate, inclusiv a activităților de performanță, selecţie, pregătire și participare la competiţii interne și internaţionale.

  Pentru funcţionarea noii instituţii publice se impune aprobarea organigramei, a statului de funcţii, precum și a regulamentului de organizare şi funcţionare.

  Referitor la structura organizatorică a clubului sportiv se propune ca aceasta să fie constituită din:  organul de conducere deliberativ, respectiv Consiliul de administrație;

  conducerea executivă asigurată de un director;

  aparatul funcțional care cuprinde: Compartimentul coordonare secții pe ramură de sport, marketing, comunicare și organizare competiții, Compartimentul financiar-contabilitate, administrativ și resurse umane şi Compartimentul achiziții publice, secretariat și relații publice.

   

  Pentru Consiliul de administrație se propune următoarea componență:

  directorul Clubului Sportiv „GLORIA 2018” Bistrița-Năsăud;

  trei consilieri județeni desemnați de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud prin hotărâre; un reprezentant al Președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud desemnat prin dispoziție.

   

  Numărul de posturi propus pentru funcţionarea structurii sportive este de 6 posturi, din care un post de conducere şi 5 de execuţie, având calitatea de personal contractual.

  Directorul îndeplineşte calitatea de ordonator terţiar de credite cu toate obligaţiile ce decurg pentru acesta din prevederile legale aplicabile.

  Pentru aparatul funcţional al clubului sunt un număr de 5 posturi de execuţie, din care 2 posturi la Compartimentul coordonare secții pe ramură de sport, marketing, comunicare și organizare competiții, respectiv un inspector de specialitate cu studii superioare şi un referent cu studii medii, 2 posturi la Compartimentul financiar-contabilitate, administrativ și resurse umane, respectiv un inspector de specialitate cu studii superioare şi un referent cu studii medii şi un post la Compartimentul achiziții publice, secretariat și relații publice, respectiv un inspector de specialitate cu studii superioare. Salarizarea personalului din cadrul clubului sportiv se va realiza în conformitate cu prevederile Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

   

   

  Reprezentare și finanțare

   

  Reprezentanţii în Consiliul de administrație al Clubului Sportiv din partea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud se numesc prin hotărâre a consiliului judeţean, iar reprezentantul Preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin dispoziție.

  Finanţarea clubului sportiv se asigură din subvenţii de la bugetul local al judeţului Bistriţa-Năsăud şi din venituri proprii.

  Pentru asigurarea funcţionării clubului, după înscrierea structurii sportive în Registrul sportiv din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, se va efectua o rectificare bugetară pentru alocarea către instituţia nou înfiinţată a sumelor necesare.

  De asemenea, pentru asigurarea funcţionalităţii administrative a instituţiei sunt necesare: efectuarea unor demersuri obligatorii pentru executarea procedurilor privind înființarea, înregistrarea, obținerea avizelor, deschiderea conturilor, obținerea codului unic de înregistrare, a certificatului de identitate sportivă, etc., precum și efectuarea unor demersuri de funcționare pe linie sportivă.

   

  Radu Moldovan (președintele CJ BN) – februarie 2018

   

  „E o emulaţie în jurul echipei de handbal. Şi la meciul de duminică cu ultima clasată, sala a fost arhiplină. La final, zeci sau sute de copii au fost alături de jucătoare pentru autografe, poze şi alte lucruri. Cred că menirea noastră de a încerca să facem câte ceva şi în acest domeniu este una importantă. Doamna consilier judeţean Monica Săsărman a cerut încă de la început, de acum 3 ani, să ne desprindem de clubul departamental al Ministerului Tineretului şi Sportului”, a motivat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

   

  Într-o primă etapă va fi susţinută echipa de handbal feminin, care va fi transferată, în pauza competiţională de vară, de la CSM Bistriţa. Problemele de birocraţie legate de avizele necesare de la ministerul de resort pentru diferite plăţi au accentuat acest demers al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. Federaţia Română de Handbal va accepta solicitarea Consiliului Judeţean cu condiţia ca CSM Bistriţa să-şi de acordul „despărţirii”, iar clubul să nu înregistreze datorii către jucătoare. Într-o etapă viitoare, s-ar putea înfiinţa şi alte secţii la CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, de „oină, tenis de masă” sau alte sporturi.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Petiție online inițiată de un medic bistrițean din SJU, cu experiență în ATI: „Avem șanse egale in fata absurdului ca doua frunze in fata...

  O petiție online inițiată de un medic bistrițean scoate la iveală o problemă legată de deciziile luate...

  Deputat Ionuț Simionca: Sărbătorim Ziua Mondială a Sănătății, mult mai conștienți de importanța acestui domeniu pentru noi.

  Vreau să le mulțumesc medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal auxiliar din spitalele din Bistrița-Năsăud, de la Serviciul Județean de Ambulanță și...

  Primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical.

  Este vorba despre un ambulantier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.Bărbatul a prezentat simptomatologie...

  DACĂ LUCRURILE MERG BINE: alegeri locale în septembrie, parlamentare în decembrie

  Șefii filialelor PNL discută online prin videoconferință despre calea de urmat în actuala criză economică și sanitară. Să vedem dacă informația...

  Produsele Intex și Marecom din NĂSĂUD sunt înregistrate oficial ca dispozitive medicale

  Echipamentele medicale produse de cele două firme din Năsăud care și-au reconvertit producția pentru a fabrica combinezoanele medicale, halatele de...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -