vineri, aprilie 10, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  CLAUDIU SĂFTOIU: Vin zile ca o văpaie mare, peste România!

  Must Read

  Indolență și frică în vremea lui Covid. Poienile Reteagului, epicentrul epidemiei din Bistrița-Năsăud

  Declarate zonele roșii ale județului Bistrița-Năsăud, satul Poienile Reteagului sau Pintic, sat aparținător de...

  Aproape trei mii de combinezoane și peste 33 de mii de măști de protecție au ajuns în Bistrița-Năsăud, via Guvernul României

  Pompierii militari bistrițeni receptionează o nouă serie de echipamente de protecție, fiind vorba de al treilea transport aerian cu...

  7 decese în Bistrița-Năsăud. Ultimul e un bărbat de 51 de ani fără probleme de sănătate. La nivel național: 220

  A fost înregistrat cel de-al șaptelea deces cauzat de Covid 19 în județul Bistrița-Năsăud. E vorba de...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Mitingul din 10 august, al diasporei române, a fost furat și instrumentat sub nasul tuturor, încă de la primele ore ale amiezii, cu mult înainte de afluirea masivă a manifestanților, în Piața Victoriei.

  Încleștarea imediată, dintre un grup izolat de huligani și cordonul de jandarmi, a luat fața celui mai impresionant protest anti-guvernamental din ultimii ani.

  Puțin după orele 17,00, un grup reacționar, chitit ”pe treabă” în Piața Victoriei, s-a ciocnit cu jandarmii. Gardurile de protecție au fost zgâlțâite și smulse de pe poziții, ceea ce a produs reacția disproporționată – la ordin – a dispozitivului de jandarmi, situat în dreapta clădirii Guvernului României.

  În mod total neuzual, sărind peste procedurile standard de răspuns la agresiunea fizică izolată, restrânsă, generată de grupul violent de 20-25 de persoane agitate, jandarmii au trecut direct la contraatacul cu gaze lacrimogene. A fost prima mare provocare. Efectul rapid al acestora s-a resimțit însă asupra întregului perimetru. Astfel, s-a instalat o iritare crescândă a celor care abia apucaseră să se adune în Piața Victoriei.

  Scene de război civil în Piața Victoriei

  Deznodământul e deja cunoscut: protestul Diasporei a fost practic înăbușit, deturnat de dialogul violent și extrem, dintre niște huligani puși pe rele, și niște trupe de jandarmi, puși să ciomăgească voit și la întâmplare, mulțimea majoritar pașnică.

  O diversiune incalificabilă anti-cetățenească – de care sunt direct responsabili ministrul de Interne și șefii operativi ai Jandarmeriei Române – a compromis protestul.

  Luptele de stradă au făcut aproape 500 de victime civile. Sute de oameni au fost bătuți la întâmplare, târâți pe asfalt, agresați fizic și verbal și umflați în dube. Zeci de jandarmi au fost prinși în mijlocul haitelor de huligani și, unii dintre ei, aproape lapidați. Cei peste 100 000 de mii de români pașnici au fost gazați timp de zeci de minute, apoi dispersați sălbatic cu tunurile de apă și fugăriți pe străzile riverane Pieței Victoria.

  Ordinul de partid a pus Jandarmeria în poziție de sluj

  Modul exacerbat și neprofesionist de gestionare a protestului Diasporei, din partea Jandarmeriei Române, ridică uriașe semne de întrebare:

  Cine și de ce a dat ordinul trecerii directe la lansarea de gaze lacrimogene, încă de la primele acțiuni huliganice, cu potențial relativ redus?

  De ce nu au fost izolate și anihilate grupurile de huligani, care se vedea clar că nu aveau nici o legătură cu protestul pașnic?

  Care a fost motivul pentru care, în jurul orelor 22,30, s-a dat ordin pentru evacuarea pieței, prin dispersarea violentă a tuturor manifestanților ce protestau pașnic, masiv, pe întreaga suprafață a perimetrului autorizat? Poate pentru că nu se dorea repetarea imaginii zecilor de mii de lanterne de telefon aprinse, ca la protestele împotriva Ordonanței 13?

  O diversiune odioasă a zădărnicit exprimarea unui protest politic pașnic

  La prima vedere, mai că apare mâna lungă a politicienilor-infractori, care au cerut Jandarmeriei să se năpustească orbește asupra românilor adunați în piață.

  La a doua privire, mai că apare construcția diversionistă odioasă, montarea unui șir de complicități direcționate spre a zădărnici protestul diasporei române. De la întârzierile nepermise și inexplicabile ale trenurilor care veneau spre București, la blocarea rapidă a accesului în zona de protest și, ulterior, la închiderea stațiilor de metrou. De la informații fabulatorii, cu impact major, precum cea privind pungile cu fecale și urină aruncate spre jandarmi, până la dispariția unor arme din dotarea trupelor de jandarmi. Au fost blocate, cu garduri de protecție, străzile riverane Pieței Victoria. Persoane cagulate au fost lăsate să vandalizeze nestingherit terasele din centru – incendiind plantele de exterior – fără să se intervină direct asupra indivizilor. Focuri cu flăcări de 3-4 metri s-au aprins și au fost stinse târziu de tunurile de apă care împrăștiau mulțimea. Trupele de jandarmi nu au schițat nici un gest în a-i imobiliza pe derbedei. În schimb, au acționat ca adevărate trupe de asalt, împotriva manifestanților pașnici. Multe alte acte și comportamente dubioase vor fi descoperite în următoarele zile.

  Înăbușirea manifestației a amorsat protestul politic total

  La mitingul din 10 august, românii din Diaspora și de acasă nu au mai apucat să își strige păsurile. Cu ochii arși de gazele lacrimogene, bruscați fizic, agresați sonor, udați cu jeturi de apă din cap până în picioare, au renunțat să mai rămână în piață. Dar nu au uitat de ce au venit.

  Pe 10 august, reacția autorităților le-a confirmat manifestanților că protestul lor capturat, manipulat, este unul legitim, corect, necesar și obligatoriu.

  Țara se află pe mâinile unui grup scelerat de politicieni infractori.

  Disperată, clica lui Liviu Dragnea a declanșat un lucru mai rău, decât capturarea și instrumentarea unui protest: a amorsat bomba protestului politic total.

  Vin zile ca o văpaie mare, peste România.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Indolență și frică în vremea lui Covid. Poienile Reteagului, epicentrul epidemiei din Bistrița-Năsăud

  Declarate zonele roșii ale județului Bistrița-Năsăud, satul Poienile Reteagului sau Pintic, sat aparținător de...

  Aproape trei mii de combinezoane și peste 33 de mii de măști de protecție au ajuns în Bistrița-Năsăud, via Guvernul României

  Pompierii militari bistrițeni receptionează o nouă serie de echipamente de protecție, fiind vorba de al treilea transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud,...

  7 decese în Bistrița-Năsăud. Ultimul e un bărbat de 51 de ani fără probleme de sănătate. La nivel național: 220

  A fost înregistrat cel de-al șaptelea deces cauzat de Covid 19 în județul Bistrița-Năsăud. E vorba de un bărbat de 51 de...

  Primul rezultat de analiză COVID 19 din Bistrița-Năsăud . Vezi cum arată

  Avem primul rezultat de analiză CoVid-19, realizat la noi în județ! Anunțul este făcut de președintele CJ...

  Cristian Niculae: Vom semna un parteneriat cu dezvoltatorul român de software Adservio și cu Telekom pentru ca toți elevii și profesorii din Bistrița să...

   In această perioadă dificilă, am fost preocupat permanent în a găsi cea mai buna soluție pentru digitalizarea tuturor școlilor din Bistrița,...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -