CJSU: Poliţiştii bistriţeni la permanenţă în Pasul Tihuţa. Vor fi luate măsuri special pentru zilele geroase care urmează

CJSU: Poliţiştii bistriţeni la permanenţă în Pasul Tihuţa. Vor fi luate măsuri special pentru zilele geroase care urmează

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa – Năsăud s-a reunit astăzi, 5 ianuarie a.c., la sediul Instituţiei Prefectului, cu participarea tuturor membrilor permanenţi, pentru analiza situaţiei operative de la nivelul judeţului şi adoptarea unui set de măsuri ce se impun în această perioadă caracterizată prin temperaturi extreme şi fenomene meteo periculoase care derivă din acestea.

Din punct de vedere al asigurării condiţiilor de trafic pe drumurile naţionale şi judeţene din Bistriţa – Năsăud, echipaje de deszăpezire acţionează cu toate utilajele din dotare, iar pentru asigurarea stocurilor de material antiderapant au fost luate de măsuri de aprovizionare, astfel încât activitatea echipajelor de deszăpezire să poate fi desfăşurată la capacitate maximă. Mai mult, în această perioadă, în Pasul Tihuţa, echipaje ale Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean execută misiuni de fluidizare a traficului rutier şi alte misiuni specifice, în trei schimburi.

Pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost şi a celor din spaţii neîncălzite, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat un plan de măsuri care presupune angrenarea personalului din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bistriţa – Năsăud, Serviciului de Ambulanță al Județului Bistriţa – Năsăud, U.P.U./C.P.U.-urilor din cadrul spitalelor de pe raza județului Bistriţa – Năsăud, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bistriţa” al județului Bistriţa – Năsăud, Inspectoratului de Poliție Județean Bistriţa – Năsăud, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa – Năsăud, Polițiilor Locale de pe raza județului Bistriţa – Năsăud şi Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă în acţiuni de patrulare, identificare, preluare și transportul persoanelor fără adăpost în spațiile special amenajate de autoritățile publice locale.

De asemenea, au fost luate măsuri pentru asigurarea, pe timpul sezonului rece, cu temperaturi ce pot ajunge până în apropierea valorii de – 20 grade Celsius, a furnizării de apă curentă, energie electrică şi gaz şi pregătirea echipajelor de intervenție în cazul aparițiilor unor disfuncționalități, pe domenii de activitate. Cursurile de apă din judeţ sunt monitorizate în permanență de către personal SGA Bistriţa – Năsăud şi autoritățile publice locale, iar dacă situația o va impune, echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa este pregătit să intervină pentru distrugerea zăpoarelor care pot produce inundații.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa – Năsăud monitorizează în permanență, prin dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J., dar şi cu ajutorul autorităților publice locale, situația operativă din judeţul nostru şi este pregătit să aloce resursele necesare sprijinirii populației.

 

Categoria: EVENIMENT